today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Θετικός στον κορωνοϊό ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα – Ήταν αρνητικά διακείμενος στη χρήση μάσκας

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα Κέβιν Στιτ, που είχε συμμετάσχει σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε διοργανωθεί χωρίς οι παριστάμενοι να φορούν μάσκες ούτε να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, αναμφίβολα, όπως ο ίδιος είπε, μετά την εκδήλωση αυτή.

«Υποβλήθηκα χθες σε τεστ για την Covid-19 και τα αποτελέσματα ήταν θετικά», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Zoom.

«Νιώθω καλά, είχα κάποιους πόνους στο σώμα χθες. Δεν είχα πυρετό, ένιωθα λίγο άσχημα», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως έχει απομονωθεί από την οικογένειά του και εργάζεται από το σπίτι μέχρι νεωτέρας.

«Δεν πιστεύω ότι μολύνθηκα στη συγκέντρωση του προέδρου (Τραμπ), έχει περάσει πολύς καιρός», σημείωσε ο Κέβιν Στιτ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου στην Τάλσα, δηλαδή 24 ημέρες πριν από τις εξετάσεις του, γεγονός που καθιστά απίθανο να μολύνθηκε εκείνη την ημέρα.

Περίπου 6000 υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ είχαν συγκεντρωθεί σε μια αίθουσα αθλητικών εκδηλώσεων, οι περισσότεροι χωρίς μάσκα, ενώ ακολούθησε ένα κύμα κρουσμάτων δύο εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ο ίδιος ο κυβερνήτης δεν είχε καλύψει το πρόσωπό του και είχε αναμειχθεί με το πλήθος. Πριν από την προεκλογική συγκέντρωση είχε πει: «Θα γίνει με κάθε ασφάλεια, ανυπομονούμε πραγματικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ