today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Σε Ρόδο και Καστελόριζο ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ.Πλακιωτάκης

Τη Ρόδο και το Καστελόριζο επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την γ.γ. Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, την γ.γ. Συντονισμού της κυβέρνησης Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο υπουργός σήμερα το απόγευμα, είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, καθώς και με τους βουλευτές Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννη Παππά και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έχουν μειωθεί κατά 85% οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την νησιωτικότητα που έρχεται να αντιμετωπίσει και να επιλύσει πολλά από τα προβλήματα που έχουν οι νησιώτες. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού διότι όπως τόνισε, πρέπει να διατηρήσουμε τα όσα καταφέραμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αύριο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αρχικά θα επισκεφθεί το κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Καστελόριζο, όπου θα επισκεφθεί τον λιμενικό σταθμό Μεγίστης και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς του νησιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ