today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Πλ.Βικτωρίας: Παράλληλες συγκεντρώσεις για τους μετανάστες – Ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ (Φωτό)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, πραγματοποιούν διαδηλωτές στην Πλατεία Βικτωρίας, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΟΡΜΑ, αναρχικές πρωτοβουλίες, ΝΑΡ και η ΚΕΕΡΦΑ.

Από εχθές που έγινε γνωστό το κάλεσμα για τη συγκέντρωση, οι επιτροπές κατοίκων κάνουν λόγο για συνθήκες διωγμού, εγκληματικότητα και διακίνηση ουσιών, αναφέροντας στα αιτήματά τους «να πάψει το 6ο Δ.Δ να είναι επιχειρησιακό κέντρο διακινητών, επιτήδειων και εγκληματικών στοιχείων με την ανοχή ή ακόμη και την στήριξη της Πολιτείας».

“Πόλεμο στον πόλεμο της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του εθνικισμού, για αλληλεγγύη, διεθνισμό, εξέγερση” είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό που κρατούν διαδηλωτές.

Η αστυνομική παρουσία περιμετρικά της πλατείας Βικτωρίας είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ενώ στους γύρω δρόμους έχουν παραταχθεί και κλούβες των ΜΑΤ.

Η Γ’ Σεπτεμβρίου είναι χωρισμένη στα δύο καθώς από τη μία είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση από αντιφασιστικές – αντιρατσιστικές οργανώσεις και από την άλλη είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση από επιτροπές κατοίκων Αγγελοπούλου, πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και πλατείας Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσε ο βουλευτής Α’ Αθήνας με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, με παρέμβασή του προστατέυθηκε η συγκέντρωση των πολιτών και διαλύθηκε η αντισυγκέντρωση των αναρχικών πρωτοβουλιών.

Πηγή: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ