today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Ελλάδα και Αρμενία υψώνουν τη φωνή τους για την Αγία Σοφία

Η κοινή στάση Ελλάδας και Αρμενίας στο θέμα της Αγίας Σοφίας επιβεβαιώθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τον Αρμένιο υφυπουργό Εξωτερικών Αβέτ Αντόντς (Avet Adonts). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, την τουρκική ενέργεια καταδίκασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας. Οι δύο χώρες υψώνουν από κοινού τη φωνή τους απέναντι στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, σχολίασε χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτησή του αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Μάιος – Νοέμβριος 2020). Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Βαρβιτσιώτη, κατά την τηλεδιάσκεψη, η οποία εντάσσεται στον κύκλο επαφών που πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός με τους ομολόγους του των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακοί φιλικοί δεσμοί των δύο χωρών.

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την πρόσφατη επικύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συνολικής Ενισχυμένης Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (CEPA) ΕΕ-Αρμενίας.

Από πλευράς του, όπως σημειώνεται, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας συνεχάρη τον αναπληρωτή υπουργό για τις επιλογές της ελληνικής προεδρίας, ιδιαίτερα ως προς την κεντρική θεματική, η οποία εστιάζει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου σε συνθήκες πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ