Κένυα: Τουλάχιστον 450 κρούσματα μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών

Ο νέος κορονοϊός έχει σκοτώσει τέσσερις υγειονομικούς στην Κένυα και έχει προσβάλει άλλους 450 γιατρούς και νοσηλευτές, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ έγινε γνωστό ότι πάρα πολλά κρούσματα έχουν καταγραφεί στο μεγαλύτερο μαιευτήριο του Ναϊρόμπι.

«Οι εργαζόμενοι που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα της Covid-19 αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό», εξήγησε ο διοικητικός γραμματέας του υπουργείου, Ρασίντ Άμαν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Στο μαιευτήριο Πουμουάνι έχουν προσβληθεί από τον ιό τουλάχιστον 41 εργαζόμενοι, ανέφερε εξάλλου ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας του υπουργείου, Πάτρικ Άμοθ. Πρόσθεσε όμως ότι όλοι τους έχουν ήπια συμπτώματα. «Κανείς δεν εισήχθη στο νοσοκομείο και ελπίζουμε ότι θα αναρρώσουν χωρίς να παρουσιάσουν συμπτώματα της Covid», είπε μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Citizen TV.

Η Ντορίν Λουγκαλίκι, που εργαζόταν σε άλλο νοσοκομείο, ήταν η πρώτη γιατρός που πέθανε στην Κένυα από την Covid-19, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κένυα έχουν καταγραφεί 11.252 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 209 θάνατοι.