Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία

EUROKINISSI

Την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το μετάλλιο της Α’ τάξεως του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, έλαβε το απόγευμα διά χειρός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, για την στήριξή του στην Εκκλησία.

Ο κ. Καραβίας εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τιμή, ενώ τόνισε πως αντανακλά και στην τράπεζα, στις καινοτόμες δράσεις της οποίας αναφέρθηκε στη συνεχεία. Μίλησε, επιπλέον, για τη στήριξη στα προγράμματα της «Αποστολής», καθώς και για το σημαντικό κοινωνικό έργο του Αρχιεπισκόπου από τότε που ήταν μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, με ειδική αναφορά στα γηροκομεία, στα συσσίτια και στην ενίσχυση των τρίτεκνων οικογενειών της Θράκης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα σταθμό για την Αρχιεπισκοπή και την «Αποστολή», ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η ιστορία θα έχει να πει πολλά. Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για την προσφορά των ανθρώπων στην ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας και σημείωσε πως όλο αυτό το έργο συνετέλεσε να σταθεί η ενότητα του έθνους.

Aναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτό το έργο, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί, αφού υπάρχουν άνθρωποι που το στηρίζουν. Ευχήθηκε, ακόμη, να σταματήσουν τα προβλήματα, η πείνα και η δυστυχία, ενώ για ακόμη μία φορά εξήρε τη σημαντική συμβολή όλων των ανθρώπων, ενώ μίλησε για κάποιες περιπτώσεις που τον συγκίνησαν ιδιαίτερα, όπως μια ηλικιωμένη κυρία από την Κύπρο που έστειλε τη μοναδική της περιουσία, κάποια ασημένια κουταλάκια, προκειμένου να τα πουλήσει η Εκκλησία και με τα χρήματα να βοηθήσει ανήμπορες οικογένειες. Ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε στον διευθύνοντα σύμβουλο και στους παρευρισκόμενους τη σημασία αυτής της κίνησης και τους έδειξε τα ασημένια κουταλάκια τα οποία έχει κρατήσει ως ένα δείγμα αλληλεγγύης, συμπόνιας και αγάπης προς τον πλησίον. Έκανε λόγο, άλλωστε, και για τα χιλιάδες καθημερινά γεύματα που προσφέρονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, ενώ κάλεσε όλους να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας, διότι αυτό είναι που δίνει συνέχεια στο έργο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, το παρών έδωσαν η οικογένεια του κ. Καραβία, συνεργάτες της τράπεζας, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γεν. αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, διευθυντές υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.