today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Δημοσκόπηση: Σταθερή η κυριαρχία της ΝΔ. Προηγείται με 41,6%

Με ποσοστό που ξεπερνά το 40% και 21,2 μονάδες διαφοράς προηγείται η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5% και ΣΥΡΙΖΑ 20,4%.

Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε κατακτήσει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2019 (είχε κερδίσει αυτοδυναμίαμε 39,85%).

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 41,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%
ΚΙΝΑΛ: 5,7%
ΚΚΕ: 5%
Ελληνική Λύση: 3,4
ΜέΡΑ25: 1,9%
Χρυσή Αυγή: 1%

Οι ερωτηθέντες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εξι στους 10 δίνουν θεωρούν ότι χειρίστηκε ορθά την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην ερώτηση εάν εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον». Παράλληλα, το 57,3% λέει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώσει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό, ενώ το 34,5% διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο. Μόλις, το 2,4% των ερωτηθέντων επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.

Οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης απάντησαν και το εάν θα κάνουν διακοπές φέτος. Το 51,4% δήλωσε πως όχι, ενώ όσοι πάνε θα επιλέξουν να βρεθούν στο εξοχικό ή στο χωριό ή σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Για τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο για επιδείνωση της κατάστασης με την γείτονα και το 24,2% ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

Αναφορικά με την οικονομική τους κατάσταση, η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά ότι ανησυχεί. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορωνοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Εντούτοις, περίπου οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται λόγω της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ