today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Στ.Πέτσας για Τουρκία: Δυσκολότερος ο διάλογος μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία

«Ελπίζουμε αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί το λάθος του Ερντογάν με την Αγιά Σοφία, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας πως το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό είναι διεθνές και παγκόσμιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας εξήγησε πως χθες η Ε.Ε. μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων έκανε μια ανακοίνωση δια του Μπορέλ που ζητά να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση ωστόσο δεν είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει.

«Ενώ εμείς έχουμε δείξει πάντα ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας και ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας έρχεται μια τέτοια απόφαση ακατανόητη», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, επίσης, πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια σε ενδεχόμενο που η Τουρκία «περάσει την κόκκινη γραμμή» με γνώμονα όχι το καλύτερο αλλά το δυσμενέστερο σενάριο.

Η Τουρκία με τις κινήσεις της δείχνει ξεκάθαρα την αλλαγή προσανατολισμού της σε σχέση με την Δύση, καθώς η απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την απομακρύνει από την Ευρώπη, τόνισε.

Τέλος, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για γεγονός που «ανοίγει» ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους χριστιανούς και την Τουρκία και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον διάλογο με την Ελλάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ