today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

«Πρεμιέρα» αύριο για την ομάδα εργασίας που θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ

Πραγματοποιείται αύριο το μεσημέρι (14/7, 14:00), στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, η οποία θα εκλέξει τον νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Το «παρών» θα δώσουν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, καθώς και οι εκπρόσωποι των «big-4», οι οποίοι θα είναι και αυτοί που τελικά θα εκλέξουν τον διάδοχο του Μέλο Περέιρα. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΟ, την ΠΑΕ ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, την ΠΑΕ Ολυμπιακός η γενική διευθύντρια, Ευαγγελία Σουλούκου, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Αλαφούζος και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο α΄ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Στη διαδικασία θα λάβουν μέρος, ως παρατηρητής, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA, Πετρ Φούσεκ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, τα οποία θα παρουσιάσουν αναλυτικά την πρόταση και θα παρακολουθούν τις εργασίες της «ομάδας εργασίας» μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην αυριανή πρώτη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν τα προφίλ των υποψηφίων, όπως αυτοί προτείνονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA. Θα ακολουθήσει δεύτερη συνεδρίαση, την Πέμπτη 16/7, και την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 17/7) θα εκλεγεί με μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι αλλοδαπός, με διετή σύμβαση και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ