today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Επιμένει ο Τ.Ερντογάν: Δικό μας θέμα η Αγιά Σοφιά

Αμετακίνητος παραμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη θέση του για την Αγιά Σοφία παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.

«Η τελική απόφαση για το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς αφορά το τουρκικό έθνος και κανέναν άλλο. Είναι εσωτερικό μας θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί για την μετατροπή σε τζαμί του ναού της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με το sigmalive.com ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξή του είπε πως η απόφαση του 1934 η οποία χαρακτήρισε μουσείο την Αγία Σοφία ότι «ήταν εξαιρετικά επώδυνη για το έθνος μας».

Ο κ. Ερντογάν αναφέρεται, επίσης, και στα τεκταινόμενα στην περιοχή της Μεσογείου υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «δεν θέλει την ένταση στην περιοχή».

«Το λέω καθαρά και δυνατά. Δεν θέλουμε την ένταση στη Μεσόγειο, που έχει αποτελέσει λίκνο διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων αποτελούν μια ευκαιρία για όλη την περιοχή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους σε αυτή τη βάση», καταλλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ