today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Τί σμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ; Πού το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Σε αντίθεση με τα πεπραγμένα της στην περίπτωση Βενιζέλου, η Φώφη Γεννηματά δεν πάτησε το «κόκκινο κουμπί» της ανάφλεξης στο ΚΙΝΑΛ, διαγράφοντας τους κ.κ Παπανδρέου-Καστανίδη οι οποίοι «έσπασαν» την κομματική γραμμή στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Toυ Κώστα Πασίση

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος της, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έδωσε «συγχωροχάρτι» στα προαναφερόμενα στελέχη, το οποίο κάλυψε επιμελώς  με το «αναιμικό» τελεσίγραφο ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία…

Πριν την αναγκαστική «Σολομώντεια» απόφαση, προηγήθηκε ολονύκτιο άγριο παρασκήνιο, στη διάρκεια του οποίου  τρεις βουλευτές της Περιφέρειας ζήτησαν τη διαγραφή τους.

Το βαρύ όνομα του πρώην Πρωθυπουργού, η γενικότερη στάση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, η περίεργη πολιτική συγκυρία και το πάθημα που έγινε μάθημα με τη διαγραφή Βενιζέλου, οδήγησαν την κυρία Γεννηματά στη σύγκληση της Κ.Ο και κάπου εκεί το θέμα «πάγωσε».

Το συγκεκριμένο όργανο δεν έχει πειθαρχικό χαρακτήρα, ούτε λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, οπότε ήταν αναμενόμενη η αποκλιμάκωση του ζητήματος, έστω κι αν η αίθουσα της συνεδρίασης θύμιζε ολίγον από Ρωμαϊκή αρένα καθώς τα  …πνεύματα μόνο ήρεμα δεν ήταν.

Η ηχηρή διαφοροποίηση Παπανδρέου-Καστανίδη έδειξε ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ, συνεχίζουν να  κατοικοεδρεύουν στην Χαρ. Τρικούπη και απ ότι φάνηκε από την απόφαση της ηγεσίας δεν είναι διαχειρίσιμα…

Το μόνο που έκανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ήταν να κρύψει τα αγκάθια κάτω από το χαλί μέχρι να …επανεμφανιστούν, με το όλο θέμα να λαμβάνει υπαρξιακή διάσταση για το ΚΙΝΑΛ, που παραμένει τριχοτομημένο.

Το πρώτο κομμάτι του, οι προεδρικοί με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά θέλουν αυτόνομη πορεία και ενίοτε συντάσσονται με τη ΝΔ, όπως στο επίμαχο θέμα με τις διαδηλώσεις και άλλοτε βγαίνουν για …καφέ με τον κ. Φλαμπουράρη όπως έκανε ο κ. Γείτονας, ένας εκ των στενότερων συνεργατών της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στους λεγόμενους προεδρικούς  εντάσσονται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Γιωργος Καμίνης,   ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Γιωργος Αρβανιτίδης, ο Δημήτρης Μπιαγκής, ο Χρ. Γκόκας και η Ευαγγελία Λιακούλη. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κεγκέρογλου στο παρελθόν είχε διαγραφεί από τον κ. Παπανδρέου για ανάλογο παράπτωμα.

Στη δεύτερη, «Συριζέικη» τάση, έντονη δραστηριότητα εμφανίζουν  οι Μιχ. Κατρίνης και Γ. Μουλκιώτης οι οποίοι είχαν σοβαρές ενστάσεις στη συμπόρευση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αναφορικά με τη ψήφιση επι της αρχής του κυβερνητικού νομοσχεδίου που έκανε άνω-κάτω την Χαρ. Τρικούπη. Και οι συνάδελφοι τους  Απ. Πάνας και Ανδρέας Πουλάς

Στην τρίτη, τη λεγόμενη και δεξιά συνιστώσα του ΚΙΝΑΛ μετέχουν οι: Ανδρεας Λοβέρδος με πολλές κυβερνητικές …άκρες, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με δυναμικά αντισυριζέικα χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Φραγκίδης,  η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Χαρά Κεφαλίδου.

Εκτός της Νάντιας Γιαννακοπούλου που ζήτησε επιμόνως και όχι μόνο παρασκηνιακά τη διαγραφή των δυο στελεχών, με την ίδια θέση συντάχθηκαν και άλλοι δυο βουλευτές, στη σύσκεψη, που έγινε στη Χαρ. Τρικούπη.  Άλλο ένα θέμα που η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να …εξαφανίσει

Το βέβαιο είναι πάντως ότι η στρατηγική των ίσων αποστάσεων, από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που έχει επιλέξει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, για να παραμείνει όρθια στο πολιτικό σκηνικό και να ενισχύσει τα ποσοστά της, λόγω της τεράστιας κρίσης της Κουμουνδούρου, δεν βγαίνει και χρειάζεται αναθεώρηση…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ