today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στ.Πέτσας για Αγία Σοφία: Θα προχωρήσουμε σε κυρώσεις. Ιστορικό λάθος του Ερντογάν

Σκληρή απάντηση έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας είπε πως «ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος, ένα λάθος που δημιουργεί ένα χάσμα, ελπίζω να μην είναι αγεφύρωτο». Η απόφαση του Ερντογάν είναι μια απόφαση λανθασμένη που θα του δημιουργήσει προβλήματα, πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ότι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση» είπε ο κ. Πέτσας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα προχωρήσουμε σε κάποια μορφή κυρώσεων», δήλωσε ο κ. Πέτσας. Πρέπει «να καταλάβει όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα ότι για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε», τόνισε. «Το θέμα της Αγίας Σοφίας είναι διεθνές ζήτημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι τέτοια παραβατική συμπεριφορά και μια τόσο μεγάλη προσβολή θα πρέπει να έχει και ανάλογη απάντηση.»

«H Ελλάδα καταδικάζει αυτή την ενέργεια και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να υπάρξουν συνέπειες για την Τουρκία. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι και το ενδεχόμενο των κυρώσεων όχι μόνο από την Ευρώπη αλλά και από διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Τουρκία να καταλάβει πως όποιος παραβαίνει τη διεθνή νομιμότητα, για αυτή την παραβατική συμπεριφορά υπάρχουν κυρώσεις οι οποίες πονάνε. Τέλος, είπε ότι αναμένουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ