today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Π.Χρηστίδης για Αγία Σοφία: Ο Τ.Ερντογάν επιλέγει να θέσει την Τουρκία εκτός Δύσης

Στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ, ενδεχόμενες διαγραφές και τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, περί πιθανής εισχώρησης μελών στη ΝΔ, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «με την κίνησή του να μετατρέψει σε ισλαμικό τέμενος την Αγία Σοφία επιλέγει να θέσει την Τουρκία εκτός Δύσης. Αυτή η βάναυση, συμβολική πρόκληση θα κλονίσει συμμαχίες και θα αποτελέσει ορόσημο για τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ,τις ΗΠΑ και τη Ρωσία αλλά και ευρύτερα με το εσωτερικό κεμαλικό ακροατήριο της Τουρκίας. Πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να αντιληφθεί ότι εδώ δεν μιλάμε μόνο για μία απλή επιλογή να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε ισλαμικό τέμενος, αλλά για μία επιλογή που έρχεται ως συνέχεια μίας σειράς προκλητικών ενεργειών σε όλη την ευρύτερη γειτονιά.

Για τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος τόνισε: «Όσον αφορά στα του οίκου μας, στο Κίνημα Αλλαγής, εμείς έχουμε τις απόψεις μας και συζητάμε ανοιχτά και δημοκρατικά τα πάντα. Δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί τις διαφωνίες και τις τυχόν αντιπαραθέσεις μας. Η απόφαση που ελήφθη χθες ήταν ομόφωνη, συντεταγμένη από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και αφορά τον τρόπο με τον οποίο το μήνυμα του Κινήματος Αλλαγής να βγαίνει καθαρά, ενωτικά και δυνατά προς τα έξω. Κανείς δεν μπορεί να θολώνει το στίγμα της παράταξης, για το οποίο αγωνιζόμαστε όλοι καθημερινά πάρα πολύ, με πρώτη φυσικά την Φώφη Γεννηματά, η οποία με συνέπεια, αξιοπρέπεια, σοβαρότητα και πραγματική ευθύνη απέναντι στους πολίτες αλλά και τα μέλη της παράταξης κινείται διαρκώς τα τελευταία χρόνια βρισκόμενη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

Όσον αφορά ενδεχόμενες διαγραφές, ο κ. Χρηστίδης επισήμανε ότι «ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Όπως προσδιορίστηκε ρητά και ομόφωνα από την ΚΟ και την πρόεδρο, από εδώ και πέρα όποιος δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, θέτει τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά, μέσα από τον σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας.

Τέλος, σχετικά με τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, περί πιθανής εισχώρησης μελών του ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ, υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ενσωματώσει μία σειρά συντηρητικών πολιτικών, οι οποίοι έχουν πει πάρα πολλές χοντράδες κατά καιρούς. Αυτή η “νέα γενιά στελεχών” του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία υποτίθεται ότι έχει ο κ. Τσίπρας και υπερηφανεύεται για τη δήθεν ανανέωση, έχει πολύ συγκεκριμένες και προβληματικές αντιλήψεις. Εδώ φτάσαμε να ακούμε ότι ο Αλέξανδρος Σβώλος ήταν ηγέτης και υποστηρικτής της Δεξιάς. Άκουσον, άκουσον. Ο επικεφαλής της ΠΕΕΑ και πρωθυπουργός του βουνού προσδιορίστηκε από τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ως δεξιός. Άλλη, δε, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε σε συνεντεύξεις της με έπαρση ότι τα αγγλικά που διδάσκονται στα νηπιαγωγεία είναι αμερικανικός δάκτυλος και εξυπηρετούν τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την παρακαταθήκη της προοδευτικής παράταξης, και τα αναγνωρίζει ο κόσμος, όπως φυσικά αναγνωρίζει ότι το NETFLIX δεν είναι εργαλείο νεομαρξιστικής προπαγάνδας. Το ακούσαμε και αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ