today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

Το υπεύθυνο ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ που επιστρέφει στη ρητορική του 4%

Διέξοδο στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στις πλατείες  αναζητεί ο Αλέξης Τσίπρας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις, πέριξ της πλατείας Συντάγματος με αφορμή το νέο νόμο για τις πορείες που ψηφίστηκε στη Βουλή, με τη συναίνεση του ΚΙΝΑΛ, αλλά χωρίς τη συμμετοχή στη ψηφοφορία των κ.κ Παπανδρέου-Καστανίδη.

Του Κώστα Πασίση

Ο ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ψηφιζόταν ο νέος νόμος έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην πλατεία Κλαυθμώνος και ο Αλέξης Τσίπρας με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του στη Βουλή δημιουργούσε συνθήκες πόλωσης, ενταφιάζοντας οριστικά το ήπιο πολιτικό κλίμα.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων ήταν και το ΚΚΕ που ευθύς εξαρχής είχε διαχωρίσει τη θέση του. Και οι δυο συγκεντρώσεις απειλήθηκαν με διάλυση από βίαια επεισόδια, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς τραμπούκους.

Το περίεργο, όμως είναι ότι επαληθεύθηκαν οι χθεσινές πρωινές και μεσημεριανές  προβλέψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για έκτροπα, με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός Κοινοβουλίου  πάντως, έβγαζε …μάτι ότι ήταν ένα σκηνοθετημένο ξέσπασμα- απάντηση στο άγριο σφυροκόπημα της κυβέρνησης, αναφορικά με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του περιβόητου πλέον κύριου Παππά.

Όπως αποκαλύφθηκε από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες ο πρώην υπουργός Επικρατείας και δεξί χέρι του κ. Τσίπρα εμφανίζεται να είχε στήσει παλαιομοδίτικα  παραμάγαζα, εντός των υπογείων του Μαξίμου, εξυφαίνοντας πάσης φύσεως ραδιουργίες με στόχο τη σπίλωση πολιτικών  αντιπάλων.

 

Ένας ΣΥΡΙΖΑ από τα παλιά

Η συγκέντρωση  του ΣΥΡΙΖΑ …διανθίστηκε επίσης  και με ένα νέο σποτάκι, που είναι  «ντυμένο» με το πασίγνωστο   αντάρτικο τραγούδι «Bella Ciao» και με ασπρόμαυρες φωτογραφίες βίαιων διαδηλώσεων από το παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων  και των Δεκεμβριανών του 1944!

Άλλη μια ακραία …υπερβολή και συνάμα πρόκληση από την Κουμουνδούρου η οποία περισσότερο αποκαλύπτει το στρατηγικό  αδιέξοδο της, παρά τη διάθεση της για «μάχιμη» και σοβαρή αντιπολίτευση, όπως έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας.

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, θετικά ή μάλλον θετικά αντιμετωπίζουν το κυβερνητικό νομοσχέδιο  για τις πορείες, το 35% των ερωτηθέντων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ!

Το κερασάκι στην …τούρτα της «τυφλής» έως ακόμη και της μισαλλόδοξης αντιπολίτευσης το έθεσε ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έβαλε κατά πάντων. «Πυροβόλησε» τόσο τον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον  για «αντιδραστική θεσμική τομή» με στόχο την ίδια την Δημοκρατία. Οσο και τη Φωφη Γεννήματά για την οποία είπε ότι η συγκεκριμένη στάση του ΚΙΝΑΛ αποτελεί «ντροπή»!

Η δράση στην πολιτική φέρνει και αντίδραση την οποία έβγαλε …εκκωφαντικά ο Κυριάκος Μητσοτακης ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του είπε τα πράγματα με το αληθινό όνομα τους.

«Η πρακτική της τυφλής βίας λέγεται φασισμός κι όμως τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται κάθε τόσο στο όνομα του δημοκρατικού δικαιώματος στην διαδήλωση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή οι βουλευτές της ΝΔ υπογράμμιζαν ότι ο Νόμος θα εφαρμοστεί, όπως έγινε και με το άσυλο στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

«Καζάνι» που βράζει πάλι το ΚΙΝΑΛ

Στην πραγματικότητα πάντως ο κ. Τσίπρας ενοχλήθηκε από τη συμπόρευση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στο θέμα των διαδηλώσεων επειδή η θετική ανταπόκριση της Φώφης Γεννηματά «χάλασε» το σχέδιο για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς αντικυβερνητικού μετώπου για τις διαδηλώσεις.

Ωστόσο το «Ναι» επι της αρχής στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Φώφης Γεννηματά δεν ήταν αναίμακτο, καθώς επανάφερε στο προσκήνιο της …παιδικές ασθένειες της Χαρ. Τρικούπη η οποία παραμένει διχασμένη όσον αφορά τη στρατηγική στόχευση της και τις επιλογές της.

Υστέρα από έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ, το Μαξίμου έκανε δεκτές ορισμένες προτάσεις της Φώφης Γεννηματά και επήλθε συμφωνία για συγκεκριμένα άρθρα.

Μια εξέλιξη, όμως  που δεν …άρεσε στον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και σε άλλους τέσσερις βουλευτές ( Καστανίδης, Πουλάς, Κατρίνης, Μουλκιώτης).

Τελικά οι κ.κ Παπανδρέου και Καστανίδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Η διαφοροποίηση αυτή προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στην Χαρ. Τρικούπη καθώς δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο αντάρτικό, αλλά συνδέεται με τα πιο σοβαρά προβλήματα του ΚΙΝΑΛ για τα οποία δεν υπάρχει θεραπεία…

Έτσι η Φώφη Γεννηματά συγκάλεσε  σήμερα την Κ.Ο και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, αναφορικά με τα προαναφερόμενα στελέχη…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ