Ελληνική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό της HSBC

73
ΑΠΕ

Η ελληνική Mη-Κερδοσκοπική Οργάνωση, Social Hackers Academy, ήταν μία εκ των 12 κορυφαίων, κοινωνικών επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge ανάμεσα σε 200 υποψηφιότητες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Social Hackers Academy για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα web development, διάρκειας 7 μηνών, που ενισχύει τις ψηφιακές και κοινωνικές δεξιότητες προσφύγων, μεταναστών και άνεργων Ελλήνων με στόχο την εργασιακή τους ένταξη στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, ως προγραμματιστές.

Ο διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποίησε ο Όμιλος της HSBC σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας Ashoka ήταν ανοιχτός σε κοινωνικές επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες βοηθούν ανθρώπους να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες ώστε να βρουν εργασία, να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα οικονομικά τους και να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σημειώνεται ότι η  Social Hackers Academy ιδρύθηκε το 2017 στην Αθήνα, με αποστολή να εκπαιδεύει, να βρίσκει εργασία και να ενσωματώνει στην κοινωνία άτομα από ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μακροχρόνια ανέργων πολιτών και των ατόμων με αναπηρία.

Οι συμμετέχοντες στα προγράμματα της Social Hackers Academy εκπαιδεύονται στο να κατασκευάζουν ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet και αποφοιτώντας μπορούν να απασχοληθούν ως developers σε εταιρείες τεχνολογίας και όπου υπάρχουν σχετικές ανάγκες.

Στον διεθνή διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge συμμετείχαν περισσότερες από 200 κοινωνικές επιχειρήσεις από ολόκληρο τον κόσμο, με τις 12 νικήτριες να λαμβάνουν 25.000 δολάρια η καθεμία καθώς και υποστήριξη και συνεδρίες με μέντορες από την Τράπεζα και την Ashoka.

O Peter Yeates, CEO της HSBC Ελλάδας ανέφερε πως «βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Ομίλου HSBC στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών που εφοδιάζουν νέους ανθρώπους με τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον”. Στη συνέχεια τόνισε πως “στην περίοδο που ο κόσμος και η ελληνική οικονομία προσπαθεί να ορθοποδήσει  μετά το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας, η στήριξη της απασχολησιμότητας ευάλωτων ομάδων είναι ακόμα πιο κρίσιμη”.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα που μια ελληνική κοινωνική επιχείρηση ξεχώρισε ανάμεσα από τις εκατοντάδες υποψήφιες στο διαγωνισμό HSBC Future Skills Innovation Challenge» κατέληξε.

Η Αγγελίνα Μήλα, Υπεύθυνη Λειτουργίας & Χρηματοδοτήσεων στην Social Hackers Academy δήλωσε «Πιστεύουμε στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους καθώς έχει καταλυτική σημασία στην ανάπτυξη κάθε ανθρώπου, ενώ είναι μέσο ενδυνάμωσης της αξιοπρέπειάς του. Ειδικά όταν αυτή η εκπαίδευση οδηγεί και σε ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι μια ολιστική προσέγγιση κοινωνικής ένταξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων».