today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Γ. Περιστέρης: Δρομολογήθηκαν επενδύσεις 4 δισ. ευρώ – Θα ανοίξουν πάνω από 20.000 θέσεις εργασίας

Λίγες μέρες μετά από την έκδοση του μεγαλύτερου εταιρικού ομολόγου  που έχει εκδοθεί ποτέ στη χώρα μας, από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ύψους 500 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε η ετήσια, τακτική γενική συνέλευση του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως ενημέρωσε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Περιστέρης.

Ο κος Περιστέρης  τόνισε πως η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών ήταν τόσο μεγάλη που κάλυψε από μόνη της το ύψος της έκδοσης, με τους θεσμικούς επενδυτές να προσθέτουν την υπερκάλυψη.

“Θεωρούμε ότι η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μας, η μεγαλύτερη ανταμοιβή και αναγνώριση για τη σκληρή προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά  και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που εκφράζεται διαχρονικά” ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως “χιλιάδες άνθρωποι εμπιστεύονται στον Όμιλό τις οικονομίες τους κι αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό”. Επεσήμενε, δε, πως δέσμευση τους είναι να συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά για να ανταποκριθούν στην εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των επενδυτών που τους στηρίζουν, των μετοχών τους, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων και συνεργατών τους.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε “σήμερα που η χώρα μας το χρειάζεται ακόμα περισσότερο, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε ηγετικό ρόλο στην πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες” και ανέλυσε πως σκοπεύουν να κινηθούν, προστατεύοντας το περιβάλλον και προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες, με:

  • Επενδύσεις σε πρωτοπόρα έργα καθαρής ενέργειας, υποδομών και παραχωρήσεων.

  • Δημιουργία δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι ο κος Περιστέρης στάθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας, λέγοντας πως η Ελλάδα, όπως κι ολόκληρος ο κόσμος,  αναζητά τρόπους να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της διπλής κρίσης – δημόσιας υγείας και οικονομικής – που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός. Ωστόσο, σημείωσε πως “όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα λόγω της πανδημίας, όσο πρωτόγνωρα κι αν είναι, θα φαντάζουν «μικρά» συγκρινόμενα με τις ολέθριες επιπτώσεις που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή, αν δεν κινηθούμε άμεσα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι η Καθαρή Ενέργεια, δηλαδή η ενέργεια που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές, αποτελεί μονόδρομο. Για το λόγο αυτό, σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη μια πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση της Καθαρής Ενέργειας! Κι είναι ευτύχημα ότι εδώ και χρόνια στην πρωτοπορία αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας βρίσκεται η Ευρώπη. Κι είναι, επίσης, πολύ θετικό ότι κι η χώρα μας φαίνεται να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση”.

“Οι πόροι που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ, κι άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων μαζί με την μόχλευση με ιδιωτικά κεφάλαια, αθροίζουν ένα πρωτοφανές πακέτο που ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ. Αυτό αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε για να αλλάξουμε σελίδα, να αφήσουμε πίσω την πολυετή κρίση και να διαμορφώσουμε ένα νέο σύγχρονο κράτος, που θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες στους πολίτες του αλλά και ασφάλεια κι ευημερία στις επόμενες γενιές” επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, τόνισε ότι η πρόκληση είναι πρωτοφανής. “Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να απορροφήσουμε τεράστια ποσά μακριά από τις παθογένειες και τις μεθόδους του παρελθόντος. Θεωρούμε ότι κομβικό σημείο για την επιτυχία του πολύ δύσκολου αυτού εγχειρήματος θα είναι να δοθεί προτεραιότητα σε επενδύσεις με Μεγάλη Εγχώρια Προστιθέμενη Αξία, που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη” ανέφερε. Και επεσήμανε πως όλες είναι ευπρόσδεκτες αλλά δεν είναι και ίδιες, καθώς “δεν είναι το ίδιο χρήσιμη μια επένδυση που υλοποιείται αποκλειστικά με εισαγωγές διεθνών προϊόντων και δημιουργεί ελάχιστες θέσεις εργασίας με μία επένδυση που ρίχνει χρήμα στην ελληνική οικονομία από την πρώτη μέρα υλοποίησής της, δημιουργεί πολλές και καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας και προσφέρει εισφορές, φόρους, χρήση προϊόντων της εγχώριας βιομηχανίας, τοπική, περιφερειακή κι εθνική ανάπτυξη”.

Κλείνοντας, ο κος Περιστέρης έκανε γνωστό πως ο ‘Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ επένδυσε περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ μέσα στην κρίση στους τομείς της καθαρής ενέργειας, του περιβάλλοντος και των υποδομών, διατηρώντας συνεχώς και αδιαλείπτως το σύνολο των διαθεσίμων μας στις ελληνικές τράπεζες.

“Βάζουμε πλάτη και τώρα έχοντας δρομολογήσει νέες επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικής αξίας περίπου 4 δισ. ευρώ, που θα δημιουργήσουν την προσεχή πενταετία περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας.  Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και στις ξεχωριστές ικανότητες των Ελλήνων και όπως κάνουμε διαχρονικά θα βάλουμε και πάλι πλάτη, ώστε η χώρα σύντομα να αλλάξει σελίδα προς όφελος όλων των Ελλήνων” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ