today-is-a-good-day
19 C
Athens

Είκοσι τέσσερα ασυνόδευτα παιδιά μετεγκαταστάθηκαν στην Φινλανδία

Αναχώρησε σήμερα η πρώτη ομάδα 24 ασυνόδευτων ανηλίκων για τη Φινλανδία, η οποία έχει προγραμματίσει να υποδεχτεί συνολικά 100 ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η ομάδα των 24 παιδιών αποτελείται από 23 υπηκόους Αφγανιστάν και έναν Παλαιστίνιο, οι οποίοι προέρχονται από τις δομές φιλοξενίας Λέσβου, Κω, Σάμου και Χίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων ανηλίκων από δομές της Ελλάδας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχωρά» και προσθέτει ότι «έπειτα από τη μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, η χθεσινή και σημερινή πτήση προς την Πορτογαλία και τη Φινλανδία αντίστοιχα, σηματοδοτούν την εντατικοποίηση του προγράμματος και συνιστούν την αφετηρία μιας νέας ζωής για τους ασυνόδευτους ανηλίκους».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Γιούχα Πίκο, υπογραμμίζει πως για τη χώρα του η μετεγκατάσταση «είναι σημαντικό να αποτελεί μέρος μιας απτής χειρονομίας της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το σημαντικότερο όλων είναι, ασφαλώς, ότι τα παιδιά αυτά μπορούν πλέον να έχουν μια θετικότερη άποψη για τη ζωή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ