today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός της ΝΔ για την οικονομία έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον Καλογρίτσα

«Εν μέσω πανικού για όσα συμβαίνουν στην οικονομία και ενοχής για τις αποκαλύψεις που αφορούν το παρακράτος, η ΝΔ έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «ο κ. Καλογρίτσας είναι αυτός τον οποίο η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα που προσπαθεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ». Όμως «ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα ‘βοσκοτόπια’ του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του».

Αναφέρουν επίσης για την υπόθεση: «Πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατομμυρίων του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο. Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες». Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Novartis και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ». «Ο αντιπερισπασμός, πέρα από φθηνός, είναι εμφανής», σχολιάζουν.

Επίσης στο άτυπο σημείωμα των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC». Και προσθέτουν: «Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια και εικονικό έργο -ισχυρισμοί που απορρίπτονται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο-, ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή αφότου κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας του επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του στο κατασκευαστικό έργο ως υπεργολάβος, όπως προκύπτει από email της εταιρίας του προς τη CCC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου».

Επιπλέον σχετικά με τον ισχυρισμό του κ. Καλογρίτσα «μέσω του κ. Λοβέρδου στη μήνυσή του ότι δήθεν με “ εντολή Παππά” δόθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της εφημερίδας “ Documento”, αναφέρονται τα εξής: «Η εφημερίδα “ Documento”, όπως προκύπτει, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από τον κ. Καλογρίτσα. Την περίοδο εκείνη ωστόσο, τα χρήματα αυτά παρέμεναν δεσμευμένα -ως εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό για τις άδειες- υπέρ του Δημοσίου ως τον Ιανουάριο του 2017. Όταν εν τέλει τον Γενάρη του 2017 αποδεσμεύτηκαν τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την απόφαση του ΣτΕ, άρα και τα 3 εκατ. ευρώ του κ. Καλογρίτσα, εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από την έκδοση της εν λόγω εφημερίδας».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «επί τέσσερα χρόνια, η ΝΔ υποστήριζε πως ο κ. Καλογρίτσας πήρε δάνεια από την Τράπεζα Αττικής με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κανάλι. Τώρα, ξαφνικά, το αφήγημα άλλαξε και υποστηρίζει πως τα πήρε από ιδιώτη;». «Άρα τόσα χρόνια έλεγε ψέματα η ΝΔ;», ρωτούν. Συμπληρώνουν ότι «ακόμα και αν δεχθούμε ότι όντως πήρε χρήματα από ιδιώτη, κάτι που είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, τότε γιατί είναι μεμπτό αυτό για τη ΝΔ και όχι ότι η εφημερίδα “ Πρώτο Θέμα” χρηματοδοτήθηκε και μάλιστα από την ίδια offshore που χρηματοδοτήθηκε και η εταιρία της συζύγου του πρωθυπουργού;».

«Η ΝΔ κάνει πολιτική αξιοποιώντας όσα αναφέρουν μεταξύ τους κάποιοι αντίδικοι σε αγωγές, τα οποία ως γνωστόν δεν μπορεί να είναι όλα αληθή. Είναι σαν να κάνει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση όσα έχει πει σε αγωγή του κάποιος για τον Μητσοτάκη», αναφέρουν. «Έτσι θα γίνει η πολιτική αντιπαράθεση;», σχολιάζουν. Τονίζουν ότι όμως «αυτά που αποκαλύπτονται για το παρακράτος, δύο μέρες τώρα, δεν είναι ισχυρισμοί σε κάποιες αγωγές αλλά επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ που αποδεικνύουν ανατριχιαστικά πράγματα και εμπλοκή υπουργών της ΝΔ στο παρακρατικό κύκλωμα».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «το μόνο σίγουρο είναι πως όταν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τους όρους, τον απέκλεισαν από τον διαγωνισμό, διαψεύδοντας τους τότε ισχυρισμούς της ΝΔ για δήθεν “ κόκκινο” κανάλι και καναλάρχη». Καταλήγουν δε σχολιάζοντας τα εξής: «Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Καλογρίτσα δεν είναι σε θέση να τις γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ίσως να τις γνωρίζουν καλύτερα τόσο ο οικογενειακός συνέταιρος του και υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος, όσο και άλλοι υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ