today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Σε ένα χρόνο η κυβέρνηση ισοπέδωσε την οικονομία και την αγορά εργασίας, λέει ο Α.Χαρίτσης

«Μέσα σε έναν μόλις χρόνο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη “κατάφερε” να ισοπεδώσει την οικονομία και την αγορά εργασίας, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Παραπέμποντας στα αποτελέσματα της «ΕΡΓΑΝΗ» για το πρώτο εξάμηνο του 2020, κάνει λόγο για ξεκάθαρη αποτύπωση του «μεγέθους της καταστροφής». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «οι νέες θέσεις εργασίας φτάνουν μόλις και μετά βίας τις 40.000, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι άγγιξαν τις 300.000 -260.000 λιγότεροι εργαζόμενοι δηλαδή».

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει ότι «τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στο πεδίο της οικονομίας», παραπέμποντας στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα. Αναφέρει ότι αυτή εκτιμά πως η ύφεση θα φτάσει το 9% για το 2020, ενώ χαμηλότερη είναι και η πρόβλεψη για την ανάκαμψη της οικονομίας το 2021. Δηλαδή, αντί της αρχικής εκτίμησης για 7,9%, πλέον η Κομισιόν θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα μεγεθυνθεί μόλις κατά 6%, σχολιάζει ο κ. Χαρίτσης.

Κατόπιν αυτών ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ενδεικτική της πολιτικής της» την άρνηση της κυβέρνησης, όπως αναφέρει, να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομία και την εργασία, παρά την παρακαταθήκη που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί για την ΝΔ το μόνο “μαξιλάρι” που υπάρχει είναι οι εργαζόμενοι και οι μισθοί τους», σημειώνει και προσθέτει ότι «η ζοφερή αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να αντιστραφεί, όσα εκατομμύρια κι αν σκορπίσει ο κ. Μητσοτάκης για επικοινωνιακές φιέστες». «Μέσα σε έναν χρόνο, γύρισαν όλα ανάποδα: από την ανάπτυξη στην ύφεση κι από τη μείωση της ανεργίας στην εκ νέου εκτόξευσή της», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ