today-is-a-good-day
13.1 C
Athens

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό τόσο λόγω της οικονομίας, που την έχει βουλιάξει, όσο και από τις σημερινές αποκαλύψεις για επίσημες καταγραφές από την ΕΥΠ», σχολιάζει σε νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «οι καταγραφές αυτές αποκαλύπτουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ με σοκαριστικούς διαλόγους να εμπλέκονται σε παιδεραστία και να συνεργάζονται με ένα μαφιόζικο παρακράτος, με δικαστές που καταγράφονται να υποστηρίζουν ότι στήνουν δίκες υπέρ χορηγών της ΝΔ με ανταλλάγματα». Προσθέτει πως «τώρα λοιπόν που αποδεικνύεται ότι το παρακράτος ήταν μαύρο και γαλάζιο, η ΝΔ θυμήθηκε να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, τον οποίο το 2016 τον κατηγορούσε ως αναξιόπιστο για τα βοσκοτόπια, και να τον τοποθετήσει ξανά στη πολιτική σκηνή, πλέον ως αξιόπιστο». Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επ’ αυτού ότι «τις δοσοληψίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία και τα ανεξόφλητα χρέη του προς τρίτους επιχειρηματίες ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα ο κ. Θεοδωρικάκος, ως παλιός συνεργάτης και οικογενειακός συνέταιρος και ο κ. Λοβέρδος ως συνήγορός του».

Κάνει λόγο για «φθηνούς και στημένους αντιπερισπασμούς» της ΝΔ που «δεν πρόκειται να της δώσουν διέξοδο διαφυγής» και προσθέτει ότι «οφείλει να δώσει απαντήσεις τώρα ο κ. Μητσοτάκης για το παρακράτος που ανέχεται μέχρι και τους παιδεραστές, των οποίων η εγκληματική δράση, όπως είναι φανερό εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να τον θίγει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον κ. Μητσοτάκη πιο συγκεκριμένα να απαντήσει «ξεκάθαρα» στα εξής: «Θα διώξει τους πρώην υπουργούς του και τον νυν βουλευτή του που πιάστηκε από τον κοριό της ΕΥΠ να έχουν συναλλαγές με το παρακράτος των επίορκων αστυνομικών και εμπλοκή μέχρι και σε υπόθεση παιδεραστίας; Θα πει κάτι για τον χρηματισμό ανώτατων δικαστικών από επώνυμους φίλους του;». «Θα περιμένουμε απαντήσεις και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ