today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Σοβαρές καταγγελίες Χρ. Καλογρίτσα κατά Ν.Παππά για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπό την καθοδήγησή του Ν.Παππά χρηματοδοτήθηκε με 3 εκ. η εταιρία του επιχειρηματία προκειμένου να λάβει τηλεοπτική άδεια!

Νέες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Παππά κατά την περίοδο που ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αναφέροντας πως η πλευρά Χρήστου Καλογρίτσα δήλωσε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων ότι έκανε εικονικές συμβάσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που κυκλοφορεί την Κυριακή 5 Ιουλίου, η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House», η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε “White House” εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά», με τον κ. Καλογρίτα να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ