Συνάντηση Γιάννη Μώραλη-Γιώργου Πατούλη

Για την πορεία των έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και εκείνα που επιθυμεί ο δήμος Πειραιά να εντάξει στο περιφερειακό πρόγραμμα, συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.

Κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πειραιά, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση, ότι έργα όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο, η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου κ.ά., στο τέλος της τετραετίας αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε σχετική δήλωση, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα πως τα αναπτυξιακά έργα που γίνονται στην πόλη προχωρούν εντός χρονοδιαγραμμάτων και με γρήγορες διαδικασίες και αυτό είναι αποτέλεσμα της πολύ εποικοδομητικής συνεργασίας που έχουμε όλο αυτό το διάστημα, Περιφέρεια Αττικής και δήμος Πειραιά, υπό τον συντονισμό της κυρίας Αντωνάκου. Από κοινού διαμορφώσαμε ένα στρατηγικό σχέδιο για την υλοποίηση κρίσιμων αναπτυξιακών έργων, που θα αλλάξουν την όψη του Πειραιά το επόμενο διάστημα και θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή του δυναμική», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: «Επίκεντρο της σημερινής συζήτησης ήταν η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, καθώς και η μεγάλη ανάπλαση στον ‘Αγιο Διονύσιο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Χρυσουλάκη, καθώς η αρχαιολογία εμπλέκεται σε έργα όπως είναι η επιθυμητή από όλους τους Πειραιώτες ανάπλαση της Πειραϊκής, αλλά και η ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Ζέας. Η πόλη θα δει εμπράκτως την άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια, η οποία ήδη αποδίδει καρπούς. Την επόμενη τριετία θα ολοκληρωθούν μεγάλα έργα στον Πειραιά κι αυτό μας ικανοποιεί καθώς αυτές οι εξαιρετικά σημαντικές παρεμβάσεις, αποτελούσαν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής προς τους Πειραιώτες που γίνονται πράξη. Κοινός στόχος όλων μας είναι να γίνει η πόλη πιο όμορφη και λειτουργική και χαίρομαι ιδιαίτερα που η Περιφέρεια στηρίζει το όραμά μας για έναν καλύτερο Πειραιά», ανέφερε ο κ. Μώραλης.