today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών

Στους άξονες πολιτικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, κάνοντας ειδική μνεία στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό, αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με την πρεσβευτή της Αυστρίας στην Ελλάδα, Ερμίνα Πόπελερ (Hermine Poppeller), ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο εορτασμός των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων αυτών αναμένεται να συμπεριληφθεί η Βιέννη, πόλη στην οποία έδρασε ο Ρήγας Βελεστινλής. Ο κ. Βλάσης εξήρε, όπως επισημαίνεται, τις προσπάθειες Ελλάδας και Αυστρίας, που οδήγησαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Η αυστριακή πρέσβης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο κρατών σε ανώτατο επίπεδο, στο πλαίσιο της συμμετοχής Ελλάδας και Αυστρίας στο Smart Covid-19 Management Group, ενώ αναφέρθηκε στη μακρόχρονη παρουσία Ελλήνων στην Αυστρία, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Τέλος, σημειώνεται πως η Ερμίνα Πόπελερ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς για τους Αυστριακούς, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι η προτίμηση αυτή θα επιβεβαιωθεί και κατά τη φετινή περίοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ