today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Το κίνημα των γηπέδων-εκλογικών κέντρων!

Οι Ατλάντα Χοκς έδειξαν το δρόμο αποφασίζοντας να μετατρέψουν το γήπεδό τους, τη State Farm Arena, σε εκλογικό κέντρο στις δύο βασικές εκλογικές διαδικασίες που πρόκειται να γίνουν στις ΗΠΑ το προσεχές διάστημα. Στις προκριματικές εκλογές της 4ης Αυγούστου και τις γενικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της 3ης Νοεμβρίου. Γιατί η καλύτερη απάντηση στην κοινωνική ανισότητα και τις πάσης φύσεως διακρίσεις είναι περισσότερη δημοκρατία.

Το δρόμο αυτό αρχίζουν να ακολουθούν και άλλες ομάδες του ΝΒΑ. Οι Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Μιλγουόκι Μπακς μιμούνται τους Χοκς.

Οι Πίστονς ανακοίνωσαν πως το προπονητικό τους κέντρο Henry Ford Detroit Pistons Performance Center θα διατεθεί για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις επικείμενες εκλογές. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα τους θα φτιάξουν μια ξεχωριστή σελίδα για την ενημέρωση των ψηφοφόρων σχετικά με τα δικαιώματά τους, αλλά και την εγγραφή τους.

“Όταν σκέφτομαι τον Τζορτζ Φλόιντ, την Μπριόνα Τέιλορ, τον Αχμόντ Έιρμπερι και τους άλλους δολοφονηθέντες, καταλαβαίνω ότι οι νεκροί δε μπορούν να φωνάξουν για δικαιοσύνη. Είναι καθήκον των ζωντανών να το κάνουν και γι’ αυτούς. Στις συζητήσεις μας με τους παίκτες, τους προπονητές και τους υπαλληλους μας εστιάζουμε στο πώς θα κάνουμε τους εαυτούς μας να ακουστούμε και να δώσουμε αξία στις φωνές μας. Κατά τη γνώμη μου ο ψήφος είναι ο πιο ισχυρός τρόπος με τον οποίον μπορούμε να επιτεθούμε στην αδικία και να φέρουμε αλλαγή”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Πίστονς, Αρν Τέλεμ.

Οι Μπακς μετατρέπουν κι αυτοί το Fiserv Forum σε εκλογικό κέντρο. “Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με τον δήμο του Μιλγουόκι, με όποιον τρόπο μπορούμε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα μπορέσουν να εξασκήσουν με ασφάλεια το δικαίωμα της ψήφου τους”, έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος των Μπακς, Άλεξ Λάσρι.

Την ίδια στιγμή ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πιέζει μέσω της οργάνωσής του More than a Vote κι άλλες ομάδες του ΝΒΑ να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις τους σε εκλογικά κέντρα και να στείλουν το μήνυμα ότι μόνο με τη συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες υπάρχει μια ελπίδα να έρθει η αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη και ζητά η αμερικανική κοινωνία. Κι ένα νέο ιδιόμορφο κίνημα φαίνεται πως αναδύεται στις ΗΠΑ. Το κίνημα των γηπέδων-εκλογικών κέντρων.

Πηγή: Basketa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ