today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Τα ασυνόδευτα που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία θα επισκεφθεί ο Γ. Κουμουτσάκος

Συνάντηση με τον υπουργό Μετανάστευσης της Ελβετίας, Μάριο Γκάτικερ, θα έχει αύριο, κατά την επίσκεψή του στη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Επίσης, ο κ. Κουμουτσάκος θα έχει συναντήσεις με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, και τον γενικό διευθυντή του ΔΟΜ, Αντόνιο Βιτορίνο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, σκοπός της επίσκεψης και των συναντήσεων είναι η υλοποίηση και επιτάχυνση των εθελούσιων επιστροφών και απελάσεων, η προβολή των ελληνικών θέσεων ενόψει της διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, η προώθηση των συμφωνιών έδρας φιλοξενούσας χώρας μεταξύ Ελλάδας, Ύπατης Αρμοστείας και ΔΟΜ, και η καταπολέμηση των δικτύων λαθροδιακινητών.

Ο αναπληρωτής υπουργός θα μεταβεί και στη δομή φιλοξενίας όπου διαμένουν 52 ασυνόδευτα που μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα στην Ελβετία στις 16 Μαΐου (23 παιδιά) και στις 26 Ιουνίου (29 παιδιά). Εκεί θα συνομιλήσει με τα παιδιά, με κοινωνικούς λειτουργούς, καθώς και με υπεύθυνους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που έχουν αναλάβει το έργο της ομαλής και σταδιακής ενσωμάτωσης των παιδιών στην κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ