today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Πανελλαδικές 2020: Έναρξη εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα

Αρχίζουν αύριο, Τετάρτη 1η Ιουλίου, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζομένων ειδικών μαθημάτων, με τα Αγγλικά. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν στις 2 και 3 Ιουλίου για το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο, αντίστοιχα. Αυτή η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4 Ιουλίου). Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7).

Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

Υπενθυμίζεται, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες. Για το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο είναι έξι ώρες. Η εξέταση του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι κατά προσέγγιση 20 λεπτά, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί από 2 έως 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο. Όσον αφορά στο μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα πραγματοποιείται έως και τις 10 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ