today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γιάννος Παπαντωνίου στην Athens Voice: Ζητώ δικαίωση και μια συγνώμη

Ο Γιάννoς Παπαντωνίου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την 17μηνη προφυλάκιση του καταγγέλλει ότι βρέθηκε στον Κορυδαλλό αυτός και η σύζυγός του, όχι χωρίς δίκη, χωρίς καν παραπομπή σε δίκη. Με κατηγορίες που και οι ίδιες οι  δικαστικές αρχές παραδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται.

Στην συνέντευξή του στην ATHENS VOICE και τον Αντρέα Παπαδόπουλο, αναφέρεται:

Για Τσίπρα -Πολάκη:

Θεωρεί τον εαυτό του το πρώτο θύμα του «Δόγματος Πολάκη», ενός όρου που πιστεύει ότι πρώτος αυτός χρησιμοποίησε.

«Η προφυλάκιση μου διατάχθηκε εννέα μέρες μετά την εξαγγελία του δόγματος Πολάκη», δηλώνει καθώς πιστεύει ότι η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από το ΣυΡιζΑ ήταν θλιβερή και μοναδική στη Μεταπολίτευση.

Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως συντονιστή των διώξεων εναντίον του, με μεθόδους που οι αυταρχικοί ηγέτες εφαρμόζουν εναντίον των πολίτικων τους αντιπάλων.

«Ο Τσίπρας και η ομάδα του βάδιζαν στα χνάρια του Τσάβες, του Πούτιν και του Ερντογάν».

«Αν ο Τσίπρας κέρδιζε και επόμενη θητεία, τώρα θα συζητούσαμε τα σχέδια του για το …2030, όπως συμβαίνει στην σημερινή Ρωσία με τον ισόβιο Πούτιν».

Θεωρεί ότι ο Αλέξη Τσίπρας δεν είχε αναστολές παρέμβασης σε θεσμούς της “αστικής δημοκρατίας”, ενώ ονομάζει Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και λοιπούς δικαστές απλά εκτελεστικά όργανα.

 

Για Γιώργο Παπανδρέου:

Καταγγέλλει ότι η διαγραφή του από το Γιώργο Παπανδρέου εντασσόταν σε πολιτική εκκαθαρίσεων   προσώπων που μπορούσαν  να τον αμφισβητήσουν . Τον κατηγορεί ότι με την διαγραφή πρώτα του ιδίου και μετά  του Σημίτη, έφτιαξε ένα αρχηγικό  κόμμα.

 

Για εκσυγχρονισμό και Κώστα Σημίτη:

Θεωρεί ότι ο σημιτικός εκσυγχρονισμός δεν ολοκληρώθηκε γιατί ξεκίνησε από πάνω προς τα κάτω και ονομάζει τον Κώστα Σημίτη «ικανό διαχειριστή» μάλλον παρά «μεταρρυθμιστή ηγέτη».

 

Για χρηματιστήριο:

Δίνει εξηγήσεις για την περίοδο του χρηματιστηρίου και θεωρεί ότι εσκεμμένα  προσπάθησαν να του φορτώσουν την πτώση του, ενώ η συμπεριφορά της ελληνικής Σοφοκλέους δεν διέφερε από τις άλλες προηγμένες χώρες

 

 

Για το μέλλον του πολιτική:

Μέμφεται τον εαυτό του που αποσύρθηκε από την πολιτική μετά τον αποκλεισμό που του επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ