today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ισχυρός σεισμός 5,4 ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρόδο!

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν τις 21.00 ανοιχτά της Ρόδου.

Ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ενώ υπολογίζεται πως είχε επίκεντρο 29 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου, ενώ φαίνεται πως είχε εστιακό βάθος 50,9χλμ.

Από την πλευρά του, το Ευρωμεσογειακό Ινστούτο, υπολογίζει τον σεισμό στα 5,4 Ρίχτερ, δίνει ωστόσο εστιακό βάθος τα 65 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωμεσογειακού, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βόρεια της Ρόδου.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής σεισμός έντασης 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κάσου. Σύμφωνα με το τοπικό μέσο rodiaki.gr, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα, αλλά υπήρξε σχετική ανησυχία ειδικά στην πόλη της Ρόδου όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Κάτοικος της Ρόδου, σε σχόλιό της στα social media, ανέφερε πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έδινε την αίσθηση της αυξανόμενης έντασης.

Ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο σεισμός έλαβε χώρα πολύ κοντά στα παράλια της Τουρκία και συγκεκριμένα στο τουριστικό θέρετρο της Μαρμαρίδος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ούτε στις περιοχές της Τουρκίας όπου έγινε αισθητός ο σεισμός δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, όπως αναφέρουν οι Τοπικοί Άρχοντες της τουρκικής επαρχίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20.43 και η τουρκική CNN Turk δίνει εστιακό βάθος 67,1 χιλιόμετρα. Το τουρκικό σεισμολογικό ινστιτούτο εκτιμά την ένταση του σεισμού στα 5,2 Ρίχτερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ