today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ανακοίνωση του Ηλία Ζαγοραίου για δημοσίευμα των Παραπολιτικών και αναφορές στο πρόσωπό του

“Όποιος ξέρει να σιωπά ,ξέρει και να μιλά” αναφέρει ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπο του.

Η ανακοίνωση του εισαγγελικού λειτουργού εκδόθηκε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” το οποίο επικαλείται διαλόγους μεταξύ δύο υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα .

Η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου έχει ως εξής:

“Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ