today-is-a-good-day
19 C
Athens

Α.Σαμαράς: Κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν λειτουργεί χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής

Τον Αλ. Τσίπρα βάζει στο κάδρο των ευθυνών για τη σκευωρία της Novartis

Τον Αλέξη Τσίπρα βάζει στο κάδρο των ευθυνών της σκευωρίας της NOVARTIS ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”.

Ο πρ. Πρωθυπουργός αναφέρει ότι “τα πέπλα προστασίας και η αίσθηση του ακαταδίωκτου τελείωσαν”, ενώ σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις με αφορμή τη συνομιλία του Ν.Παππά με το Σάμπυ Μιωνή αναφέρει ότι “κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παραρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής”, καταλήγοντας με νόημα: “όλοι ξέρουμε ποιος ήταν τότε ο επικεφαλής”!

Ο κ. Σαμαράς υπενθυμίζει τις παλαιότερες δηλώσεις του περί συμμορίας και την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα τους πάει μέχρι τέλους, χαρακτηρίζει ως “αλητεία” τις αναφορές Παπαγγελόπουλου στον αείμνηστο Γ.Αγγέλου, χαρακτηρίζει τον Ν.Παππά ως γραφικό, ενώ τονίζει ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ κυέρνησης των ΗΠΑ και Novartis αποτελεί την πλήρη απόδειξη της σκευωρίας: “Αντί να ψάξουν από το 2017 τα κυκλώματα και τους λογαριασμούς του ιατρικού κόσμου, άλλαξαν την ατζέντα. Στοχοποίησαν υπό τις εντολές Ρασπουτιν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, με σκοπό την εξυπηρέτηση των άθλιων σχεδίων του κ. Τσίπρα. Η χώρα έχασε έτσι την ευκαιρία να εισπράξει τα πρόστιμα από τν εταιρία, κάτι που τελικά έκαναν οι ΗΠΑ. Οι συκοφάντες και ευτέλισαν το δημόσιο βίο, και απώλεσαν την ευκαιρία είσπραξης δημοσίων εσόδων. Βλέπετε… είχε άλλα σχέδια το μαγαζί!

Ο κ. Σαμαράς τέλος, εμφανίζεται κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενο διάλογο με την Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “διάλογο με πειρατές δεν κάνει κανείς”, ενώ αντίθετος εμφανίζεται και στην υπογραφή συνυποσχετικού προκειμένου να οδηγηθούν οι διαφορές μας στη Χάγη, τονίζοντας ότι “τα όρια της ΑΟΖ θα πρέπει να συζητήσουμε με το γείτονα, όχι για το εάν υπάρχει ΑΟΖ.  Η Τουρκία δεν έχει διαφωνίες οριακές, δηλαδή για τα όρια της ΑΟΖ, αμφισβητεί πλήρως ότι τα νησιά μας έχουν ΑΟΖ”.

Ο λόκληρη η συνέντευξη του κ. Α.Σαμαρά δημοσιεύεται στα ΝΕΑ του Σαββάτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ