today-is-a-good-day
23.1 C
Athens

Η ρευστοποίηση του πολιτικού σκηνικού μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή…

Την «Κόλαση» του Δάντη θυμίζει το πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 24ωρα, ύστερα από το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή, που είδε το φως της δημοσιότητας, με την κυβέρνηση για πρώτη φορά να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους για τη σκευωρία της Novartis.
Οι καταγγελίες για δουλειές, με πολλά λεφτά, οδήγησαν τον Στέλιο Πέτσα να μιλήσει για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει επιμόνως τη διαγραφή Παππά από την Κ.Ο, δίνοντας νέα πολιτική διάσταση στις μπίζνες της Κουμουνδούρου.

Του Κώστα Πασίση*

Ένα θέμα που μπαίνει στην «ατζέντα» Μητσοτάκη καθώς σχετίζεται με ένα ακόμη μεγαλύτερο ζήτημα, που είναι ο ξεπεσμός και η καταρράκωση του πολιτικού κόσμου.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που δείχνουν την κατώτερη των περιστάσεων ποιότητα της διακυβέρνησης ΣΥΖΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδήγησαν τα κυβερνητικά στελέχη αλλά και ψύχραιμους βουλευτές να ζητήσουν πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και «κάθαρση».
Ο Υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε έναν άγριο «καβγά» του με τον Νίκο Παππά, εντός Βουλής, έκανε ένα βήμα πιο μπροστά. «Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το Ειδικό Δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους» τόνισε χαρακτηριστικά, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη.
Την ίδια στιγμή ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος ανέφερε ότι «το μαχαίρι θα πρέπει να φθάσει μέχρι το κόκαλο» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι συμμερίζεται τη θέση Γεωργιάδη.
Τα περί Ειδικού Δικαστηρίου, κυρίως για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης είναι υπαρκτό σενάριο για το Μαξίμου, επειδή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες, αλλά όπως επισημαίνεται ότι «αυτό θα το αποφασίσει η Βουλή και όχι η κυβέρνηση…
Το Μαξίμου παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή αλλά θεωρεί ότι η μονοθεματική επικαιρότητα αδικεί την τεράστια προσπάθεια της κυβέρνησης για επανεκκίνηση της οικονομίας.
Επιπλέον σε επικοινωνιακό επίπεδο θέτουν και το γεγονός ότι σε περίπου δυο εβδομάδες η κυβέρνηση κλείνει ένα χρόνο στο τιμόνι της χώρας και θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων.

Οι κόκκινες μπίζνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως, χθες, ζητώντας τη διαγραφή Παππά, ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη. Το όλο θέμα έχει «σοκάρει» τον πολιτικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη, επειδή αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν πολύ …ζουμί που «καίει» το ΣΥΡΙΖΑ και «παγώνει» την εκλογική του βάση.
Η εκτίμηση του γαλάζιου επιτελείου είναι ότι αποκαλύψεις για «μαγαζάκια» «προσωπικές ατζέντες» και «πολύ χρήμα», μπορούν να δώσουν και τη …χαριστική βολή στην Κουμουνδούρου. Και δεν μιλάμε μόνο για την χαμένη τιμή της Αριστεράς γιατί απλά σε αυτή πλέον δεν πιστεύει κανένας, από την εποχή των χλιδάτων διακοπών του Τσίπρα σε υπερπολυτελή κότερα.
Τώρα έχουμε αποκαλύψεις που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό κόμμα, που έχει ακόμη και επιχειρηματικές ανησυχίες. Πήρε την Εξουσία με τον τρόπο που την …πήρε και έγινε δυνατός «παίχτης» στις μπίζνες.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο κάποια στιγμή ο κ. Παππάς εμφανίζεται να λέει ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά και μάλιστα πολλά λεφτά» και η ενόχλησή του είναι πως αυτό δεν γίνεται «για το μαγαζί» (ΣΥΡΙΖΑ).
Το στοιχείο αυτό είναι από τα πιο σημαντικά και εκθέτει ανεπανόρθωτα ολόκληρο το κομματικό οικοδόμημα της Αριστεράς.

Ο κ. Παππάς, όμως έχει πολυσχιδή και άγνωστη δραστηριότητα, όπως επι παραδείγματι το μυστηριώδες ταξίδι του στη Βενεζουέλα με τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος συνδέεται με τρεις offshore των Panama Papers.
Σε αυτή τη ξεχασμένη υπόθεση, το βέβαιο είναι ότι ο πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα δεν πήγε στη Βενεζουέλα για να αγοράσει πιπεριές και φασολάκια, όπως εγράφη χιουμοριστικά στο twitter.

Όλα αυτά πάντως που ακούγονται στις συνομιλίες Παππά-Μιωνή ενδεχομένως να δικαιολογούν και το real estate Παπαδημούλη ο οποίος αγόραζε σωρηδόν ακίνητα και μετα τα ενοικίαζε σε μετανάστες. Άλλη μια μεγάλη «δουλειά» με πρωταγωνιστή έναν κορυφαίο αριστερό Δημοκράτη.

Επίσης ένα άλλο θέμα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης είναι τι έγινε με τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που …χάθηκαν, στο πλαίσιο της διαχείρισης των κονδυλίων για το μεταναστευτικό, επι πρωθυπουργίας Τσίπρα.
Εδώ υπάρχουν καταγγελίες για μεγάλο «φαγοπότι» με εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχει συσκότιση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πάνος Καμμένος που μέχρι να τα «σπάσει» με τον Τσίπρα σφιχκταγκαλιάζονταν δημοσίως είχε κατηγορήσει τον Νίκο Κοτζιά ότι παίρνει χρήματα από εταιρείες του Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έκανε μήνυση στον κ Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός όμως βρέθηκε και ο ίδιος υπόλογος με την πώληση 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Η συμφωνία δεν έκλεισε ποτέ. Εκείνο όμως που έμεινε ήταν τα ερωτηματικά…

Μεγάλος «ντόρος» έγινε και με την εξαγορά σκοπιανής εταιρείας από τη ΔΕΗ, αλλά και για το κόστος πολλών εκπομπών της ΕΡΤ.

Όλα αυτά έχουν την οσμή του χρήματος, της ύποπτης δοσολοψίας, της διαφθοράς, της σήψης και έρχονται να «κουμπώσουν» με τις τελευταίες εξελίξεις και να δείξουν ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της …Δανιμαρκείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ