today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Η Άγκυρα απορρίπτει της επικρίσεις των Βρυξελλών και της Αθήνας

Η Τουρκία απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας και κατηγόρησε την Αθήνα για «παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε πως η ΕΕ είναι αποφασισμένη «να προστατεύσει τα σύνορά της».

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε από την πλευρά του την Άγκυρα ότι άνοιξε και πάλι τα σύνορά της για να αφήσει να περάσουν μετανάστες και δήλωσε πως η τουρκική ακτοφυλακή «συνοδεύει σκάφη φορτωμένα με μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά».

Οι δηλώσεις αυτές «είναι ένα νέο παράδειγμα των προσπαθειών που αναπτύσσονται από την Ελλάδα για να καλύψει τις παραβιάσεις της των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τα εγκλήματά της (…) Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι συνεργός», υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής διπλωματίας Χαμί Ακσόι.

«Καλούμε την ΕΕ και την Ελλάδα να σεβαστούν τα δικαιώματα των μεταναστών αντί να διατυπώνουν κατηγορίες εναντίον της χώρας μας», πρόσθεσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ελλάδα «θα πρέπει να ξυπνήσει από το όνειρό της στο οποίο πιστεύει πως μπορεί να φυλακίσει την Τουρκία στο εσωτερικό των ακτών της (…). Οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας», δήλωσε ο Ακσόι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ