today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Έχει πολιτικό μέλλον ο Ν.Παππάς;

Μετα τους Παπαδημούλη και Πολάκη, ένα ακόμη μεγάλο «βαρίδι», τον Νίκο Παππά, πρόσθεσε στις τάξεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από τις τελευταίες σοκαριστικές αποκαλύψεις και ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να αποφασίσει ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον του στενού συνεργάτη και προσωπικού φίλου του.

Του Κώστα Πασίση

Η περίπτωση Παππά διαφέρει ποιοτικά από τις υποθέσεις των προαναφερόμενων συντρόφων του. Ο ευρωβουλευτής και ο αψύς κρητικός βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», κυρίως για θέματα ηθικής τάξεως και προσωπικών συκοφαντικών επιθέσεων.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας, είναι αντιμέτωπος με βαριά αδικήματα για τα οποία έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία.
Σε πρώτη φάση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πολιτικά τον πρώην υπουργό του, μιλώντας για «σκανδαλολογία με ανύπαρκτα σκάνδαλα».

Το θέμα όμως, δεν έκλεισε, καθότι η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της εμμένει, ζητώντας την αποπομπή Παππά από τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα, για το αν γνώριζε το όλο σκηνικό.

Το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα πιθανολογείται ότι θα έχει και συνέχεια το αμέσως επόμενο διάστημα, με νέα ντοκουμέντα για την πολυσχιδή δραστηριότητα του πρώην υπουργού Επικρατείας και το κλίμα σε βάρος του να βαρύνει ακόμη περισσότερο.

Όπως έγινε στις περιπτώσεις Παπαδημούλη – Πολάκη, έτσι και τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας είναι μέσω «διασταυρούμενων πυρών».

Όσοι βρίσκονται απέναντι από τον κ. Παππά υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να λάβει γενναίες αποφάσεις και να απομακρύνει από την Κουμουνδούρου το στενό συνεργάτη του ο οποίος δεν συνάδει με το προφίλ που θέλει να προσδώσει στο νέο κόμμα που θα παρουσιάσει το Φθινόπωρο.

Τα όσα περιλαμβάνονται στο ηχητικό Μιωνή έχουν γίνει μόνιμο θέμα συζήτησης και εσωστρέφειας και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό ηγεσία το γνωρίζει.
Το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέμα και με τον Παππά αλλά και από το άγριο «σφυροκόπημα» της κυβέρνησης που δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα.

Το νούμερο δυο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, έχει ισχυρούς φίλους εντός της λεγόμενης Προεδρικής Ομάδας, που δεν επιθυμούν την καρατόμηση του, με το επιχείρημα ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ακολουθεί τις υποδείξεις της κυβέρνησης.

Δεν αποκλείεται ωστόσο, αν τα πράγματα πάρουν νέα δραματική τροπή, ο Νίκος Παππάς να διευκολύνει την ηγεσία στις αποφάσεις της, αφού προηγουμένως λάβει τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει Ιφιγένεια.

Αυτό είναι ένα «κομβικό» σημείο στις σχέσεις Τσίπρα-Παππά, καθώς ο πρώην υπουργός Επικρατείας μέχρι χθες ήταν συνοδοιπόρος του Τσίπρα και όπως άπαντες γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου ήταν «ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών της ηγεσίας». Και αυτό το στοιχείο λέει πολλά από μόνο του.

Τέλος να σημειώσουμε ότι Τσίπρας και Παππάς συνδέονται με μακρόχρονη στενή φιλία που ξεκινά από τα φοιτητικά τους χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ