today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Το πιο δύσκολο τριήμερο του Αλέξη Τσίπρα

Το τριήμερο του απόλυτου πολιτικού «τρόμου» έζησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετα τα αλλεπάλληλα  πλήγματα που δέχθηκε το κόμμα του, ύστερα από σειρά συγκλονιστικών αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας.

Καταθέσεις-φωτιά για δράση παραδικαστικού κυκλώματος, με τη συμμετοχή Παπαγγελόπουλου και τον Νίκο Παππά που ανοίγουν το δρόμο για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, με σοβαρότερα αδικήματα.

Ενα «αυτογκόλ», με το επιεικώς απαράδεκτο σποτάκι που κατηγορεί συλλήβδην το δημοσιογραφικό κόσμο για χρηματισμό και απίστευτες καταγγελίες για παρακολουθήσεις και συλλήψεις διευθυντικών στελεχών ΜΜΕ με φερόμενο πρωταγωνιστή τον Πάνο Καμμένο, πολιτικό συνέταιρο του Αλέξη Τσίπρα, έριξαν στο «κανναβάτσο» το ΣΥΡΙΖΑ καθώς βρέθηκε πολλαπλά εκτεθειμένος και απολογούμενος.

Οι ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου όχι μόνο δεν ξεδιάλυναν το θολό και νοσηρό τοπίο, αλλά αντίθετα πολλαπλασίασαν τα ερωτηματικά.

Και όλα αυτά στον απόηχο ενός μεγάλου  ηθικού «σκανδάλου» με …δράστη τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος αγόραζε ακίνητα τα οποία στη συνέχεια ενοικίαζε σε μετανάστες, μέσω ΜΚΟ, ρίχνοντας και το τελευταίο φύλο συκής στην …αριστεία της Αριστεράς.

 Τρεις ήττες σε τρεις ημέρες!

Η αρχή της μεγάλης …τραγωδίας για το ΣΥΡΙΖΑ, έγινε με το απίθανο «σποτάκι» που κυκλοφόρησε για να πλήξει την κυβέρνηση, αναφορικά με τη διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τη λίστα με τα ποσά που δοθήκαν στα ΜΜΕ και για να υποστηρίξει το εγχείρημα του παρουσίασε ένα σποτ με βασικό …ένοχο το δημοσιογραφικό κόσμο.

Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας που καταπλάκωσε την Κουμουνδούρου και για άλλη μια φορά βγήκαν τα εσωκομματικά μαχαίρια.

Η κίνηση, που υποτίθεται είχε στριμώξει την κυβέρνηση έγινε «μπούμερανγκ». Ο γραμματέας του Κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ψέλλισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σκοπό να προσβάλει τους δημοσιογράφους και η Ολγα Γεροβασίλη μίλησε για «ατυχή παρουσίαση».

Το «κακό»  όμως έγινε και ο λογαριασμός πήγε για εξόφληση στην Κουμουνδούρου. Η πρώτη δεινή ήττα ήταν γεγονός.

Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας  «πάγωσε» επίσης  με το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας του πρώην υπουργού  Νίκου Παππά, με τον Ελληνοισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, σχετικά με το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Το αντίγραφο της συνομιλίας κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με το νέο  ντοκουμέντο, ο κ. Παππάς, φέρεται, να ζητά από τον επιχειρηματία να μεσολαβήσει στο «να βγει να μιλήσει» ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας κατέθεσε το συγκεκριμένο στοιχείο, προκειμένου να αποδείξει ότι εκβιαζόταν από τον κ. Παππά. Με τη σειρά του ο πρώην καταγγελλόμενος υπουργός μίλησε για «παραποίηση» των λεγομένων του. Ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές εμφανίζονται πεπεισμένοι για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, που έβγαζε μεταξύ άλλων και χρήματα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Άλλο ένα πελώριο σκάνδαλο, με άγνωστες ακόμη πτυχές και άκρες…

Υπό τη προϋπόθεση ότι όλα αυτά ισχύουν, η ενοχή των ενορχηστρωτών  της σκευωρίας της Novartis οι οποίοι αποπειράθηκαν να  σπιλώσουν  δέκα πολιτικά πρόσωπα γίνεται όλο και πιο «καθαρή».

Ενώ, στο «κάδρο» των ευθυνών τίθεται  και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ως Πρωθυπουργός ήταν αδύνατο να μην γνώριζε τι συνέβαινε κάτω από τη …μύτη του, με δεδομένο ότι ο κ. Παππάς παραμένει ακόμη και σήμερα δίπλα από τον κ. Τσίπρα.

«Γνώριζε για όλα αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός; Οφείλει να απαντήσει σήμερα», ανέφερε χθες  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αυτό ήταν το δεύτερο σκληρό  πλήγμα για το ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του.

Αίσθηση όμως έχουν προκαλέσει και τα όσα  αποκαλύφθηκαν το περασμένο Σάββατο, από την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται υπόμνημα της ΕΥΠ, επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρεται να δρούσε κύκλωμα που έκανε πολλές παράνομες ενέργειες.  Μεταξύ άλλων -όπως αναφέρεται- πραγματοποιούσε και παρακολουθήσεις δημοσιογράφων αλλά έδινε και διαταγές για συλλήψεις, ενός εκδότη και ενός διευθυντή εφημερίδας με τη νομιμότητα αυτών των ενεργειών  να παραμένει ζητούμενο.

Αυτό ήταν το τρίτο «κτύπημα» στην Κουμουνδούρου, που ξαφνικά είδε να χάνει το έδαφος κατω από τα πόδια της…

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών αυτών υποθέσεων  είναι η πολιτική δυσωδία, που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης, που …τυχαίως συνέπεσαν με την πρώτη φορά Αριστερά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ