today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Περιφέρεια Αττικής και ΔΟΜ εξασφαλίζουν στέγη στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του  Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας  για την υλοποίηση  προγραμμάτων και την εξασφάλιση πόρων κάλυψης των  αναγκών σε κτιριακές υποδομές και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ασυνόδευτα ανήλικα που διαμένουν στη χώρα, θα  υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον επικεφαλής του Οργανισμού, Περιφερειακό Συντονιστή Έκτακτης Βοήθειας, Τζιανλούλα Ρόκο.

Η προετοιμασία υπογραφής του Συμφώνου συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν οι δύο χθες..

Ο Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των συνανθρώπων που έχουν ανάγκη. «Τα παιδιά του κόσμου είναι και δικά μας παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο ζήτημα της στέγασης των παιδιών, τόνισε πως είναι  «υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας να βρει λύσεις προκειμένου κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο».

Από την πλευρά του ο κ. Ρόκο Rocco επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν σε αυτό το ζήτημα και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή  συμβάλλει έμπρακτα και η Περιφέρεια Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ