today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ν.Παππάς στο MEGA: Ενημέρωσα τον Τσίπρα για την πορεία των πραγμάτων, δεν ήταν ενήμερος για τη συνάντηση

Στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σάμπυ Μιωνής αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Ο κ. Παππάς παραδέχθηκε ότι αυτός συνομιλούσε με τον κ. Μιωνή αλλά επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε. Ο κ. Παππάς είπε, επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση αυτή και δεν είχε λόγο να την γνωρίζει.

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό», είπε ο κ. Παππάς ο οποίος όπως δήλωσε, «όταν μιλούσα για λεφτά αναφερόμουν σε εκείνα του Μιωνή και στις δικές του επιχειρήσεις με τον κ. Παπασταύρου».

Αναφορικά με τις «κατασκευασμένες συνομιλίες», όπως τις χαρακτήρισε τόνισε: «είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο, έχει ακόμα αποσιωπητικά σε επίμαχα σημεία και τον όρο ‘ακατάληπτο’ και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι. Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη».

Σημείωσε, δε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις…»

Ο κ. Παππάς υποστήριξε, επίσης, ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ», είπε

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, τόνισε πως: «ο μόνος λόγος ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013.

Ζήτησε να γίνει πρόξενος του Ισραήλ ώστε κανείς δικαστικός να μην μπορεί να τον ακουμπήσει. Στη συνάντηση υπήρχαν κάποια θέματα συζητήσεις, επέλεξε να δώσει κάποια κομμάτια στην δημοσιότητα»

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του κ. Μιωνή. Δεν υπάρχει θεσμικό ατόπημα. Θεσμικό ατόπημα, είναι να παίρνεις έναν εκδότη, και να του λες ο τάδε μας έχει βοηθήσει μην γράψεις κάτι γι αυτόν»

Αν και αρχικά απέφυγε να απαντήσει ευθέως εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις υποστήριξε ότι ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συνάντηση με τον Μιωνή. «Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση»

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση. «Και οι άλλες συναντήσεις έγιναν κατόπιν δικής του επιμονής», προσθέτει. «Έγιναν διάφορες συναντήσεις, ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε μία ξεχωριστά. Τον είχα συναντήσει και στο Μέγαρο Μαξίμου, αυτές οι συναντήσεις έγιναν κατόπιν επιμονής του κ. Μιωνή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ