today-is-a-good-day
20.2 C
Athens

Το ανανεωμένο Seat Ateca Cupra πιάνει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9”

Το Seat Ateca Cupra, δέχθηκε μια σειρά από βελτιώσεις και αναβαθμίσεις για να συνεχίσει την εμπορική καριέρα του στη κατηγορία των δυναμικών SUV compact. Η νέα μάρκα Cupra, δημιουργήθηκε απο την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία Seat. Και οι δυο φίρμες ανήκουν στο γερμανικό γκρουπ VW.

Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που κυκλοφόρησε ως αυτόνομο προϊόν της νέας μάρκας Cupra το 2018, παρέχοντας τις βασικές αρχές σχεδιασμού, απόδοσης και τεχνολογίας, που έκτοτε ενσωματώθηκαν στο Cupra Leon και το cross coupe SUV, το Cupra Formentor, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος.

Το ανανεωμένο Cupra Ateca, λανσάρεται με ένα ενισχυμένο πακέτο βασικού εξοπλισμού, όπως Alcantara Sport καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών Cupra, Adaptive Chassis Control (DCC) και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης για βελτίωση της οδηγικής αίσθησης.

Η «καρδιά» του είναι ένας βενζινοκινητήρας 2.000 κ.εκ. TSI απόδοσης 300 ίππων που συνεργάζεται με το αυτόματο επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, το οποίο, με τη βοήθεια του συστήματος τετρακίνησης 4Drive, δίνει την δυνατότητα στο Seat Ateca Cupra από στάση να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 ΄΄. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 247 χλμ./ώρα.

Τέσσερα διαφορετικά προφίλ οδήγησης δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό να χειριστεί το ισπανικό αυτοκίνητο με την γερμανική τεχνολογία ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας και τις διαθέσεις του.

Σε έναν ολοένα και περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο, η τεχνολογία Digital Cockpit και infotainment, διασφαλίζει ότι οι επιβάτες θα παραμείνουν συνδεδεμένοι με τον ψηφιακό κόσμο.

Στο κέντρο βρίσκεται το Digital Cockpit της Seat, το οποίο απαρτίζεται από μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,25 ιντσών, πλήρως προσαρμόσιμο ψηφιακό πρόγραμμα οδήγησης και ένα μεγάλο έγχρωμο σύστημα ψυχαγωγίας και σε οθόνη αφής 9,2 ιντσών, το οποίο περιλαμβάνει πλοήγηση στο διαδίκτυο και έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης φωνής επιτρέπει στο χρήστη να επικοινωνεί με το σύστημα ψυχαγωγίας. Είναι επίσης δυνατό να κατεβάσει και να ενσωματώσει έξυπνες υπηρεσίες, οι οποίες θα συνδεθούν με τον λογαριασμό του και έτσι θα παραμείνει συνεχώς σε επαφή με τις έξυπνες συσκευές του. Για να ενεργοποιήσει το σύστημα, θα πει “Hola Hola” και αμέσως ξεκινά η επαφή με το ψηφιακό περιβάλλον.

Το ανανεωμένο Cupra Ateca σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη, στα κεντρικά γραφεία της μάρκας και θα κατασκευαστεί στο Kvasiny (Τσεχία). Θα εισέλθει στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ