today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Η Μελβούρνη προσπαθεί να περιορίσει νέες εστίες της επιδημίας

Αυστραλοί αξιωματούχοι στην Πολιτεία Βικτόρια προσπαθούν σήμερα να θέσουν υπό έλεγχο μια νέα εστία της επιδημίας του κορονοϊού, καλώντας τους κατοίκους των περιοχών της Μελβούρνης όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα να μην βγαίνουν από τις συνοικίες τους.

Η πολιτεία Βικτόρια, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη, έχει καταγράψει διψήφια αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 τις τελευταίες ημέρες και συνολικά το 90% των 126 νέων μολύνσεων που εντοπίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα.

“ Προς το παρόν πρόκειται για απλή σύσταση, μια έντονη σύσταση. Αυτό που θέλουμε είναι οι άνθρωποι από αυτές τις περιοχές μην μετακινούνται σε άλλα μέρη της Βικτόρια ή εκτός Πολιτείας”, δήλωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας Μπράντον Μέρφι.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Βικτόρια έχει ανακοινώσει ότι επαναφέρει πιο αυστηρούς περιορισμούς στις δημόσιες και ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

Εστίες μόλυνσης στη Μελβούρνη παρατηρήθηκαν στο Stamford Plaza Hotel, όπου διαμένουν όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό και παραμένουν σε καραντίνα, σε ένα κατάστημα H&M και σε πολλές συνοικίες της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ