today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Τα ΜΜΕ να χρηματοδοτηθούν αλλά με διαφάνεια, λέει ο Α.Χαρίτσης…

«Θα έπρεπε να είναι σαφές ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ δεν στρέφεται κατά των δημοσιογράφων. Αναδεικνύει και σατιρίζει μια συγκεκριμένη, πολύ σκοτεινή υπόθεση: το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ τη χρηματοδοτική ενίσχυση των ΜΜΕ», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον «RealFm».

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και με κοινοβουλευτική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, έχει καλέσει την κυβέρνηση «να πράξει το νόμιμο: να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν σε κάθε μέσο», όμως «η άρνησή της να το κάνει αυτό δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εξαρχής ανέδειξε τρία ζητήματα σε σχέση με την «εν κρυπτώ χρηματοδότηση των Μέσων από την κυβέρνηση». Πρώτον, «τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθώς μιλάμε για χρηματοδότηση κατά το δοκούν, χωρίς να γνωρίζουμε πόσα πήρε και ποιος». Δεύτερον, «την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει και να χειραγωγήσει τα Μέσα μέσω της ενίσχυσης με κρατικό χρήμα, κάτι που αποτελεί μείζον ζήτημα δημοκρατίας». Τρίτον, «ότι η χρηματοδότηση που κατευθύνεται σε ανύπαρκτα sites ή sites που δημιουργήθηκαν επί τούτου και ανήκουν σε στελέχη της ΝΔ, στερεί πόρους από σοβαρά μέσα που απασχολούν εργαζόμενους. Στρέφεται δηλαδή αυτή η μεθόδευση της κυβέρνησης κατά των ίδιων των δημοσιογράφων».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «αυτά τα κρίσιμα ζητήματα έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη με ανακοινώσεις μας, αυτά σατιρίζει και το σποτ» και σχολίασε πως «το γεγονός ότι η κοινωνία μπαίνει στη συζήτηση για το συμβαίνει με την εν κρυπτώ χρηματοδότηση των Μέσων από την κυβέρνηση, σημαίνει ότι η σάτιρα του συγκεκριμένου σποτ είναι πετυχημένη». Ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε παρόμοιες καμπάνιες μέσω δημόσιων υπηρεσιών, όπως η Γενική Γραμματεία Ενημέρωση» και σχολίασε ότι «είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε για άνιση μεταχείριση ενώ τα ίδια τα Μέσα αναγνώρισαν τη διαφάνεια της διαδικασίας – κάτι που αποτελεί μέτρο επιτυχίας μιας τέτοιας καμπάνιας». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα Μέσα πρέπει να χρηματοδοτηθούν, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες κρίσης, αλλά με κριτήρια και διαφάνεια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο άνεργος, ο επισφαλώς εργαζόμενος, ο δημοσιογράφος που με σοβαρότητα τελεί το λειτούργημά του,  δεν έχουν καμία σχέση με το σκάνδαλο της εν κρυπτώ χρηματοδότησης των Μέσων» και πως «η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντιμετωπίζει ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών ως προπαγάνδα και μόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ