today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Το 1o Canto Human Voice Festival από 5-12 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο

Με θέμα «Το Ταξίδι» και προσκελημένους καλλιτέχνες και εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διεξάγεται το 1ο Canto Human Voice Festival, ένας καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός θεσμός αφιερωμένος στην τέχνη του τραγουδιού, στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ιδέα του Canto, ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου «γεννήθηκε το 2015 και ζυμώθηκε μέσα από την καλλιτεχνική πορεία του Δημήτρη Τηλιακού και τις συμμετοχές του σε διεθνή φεστιβάλ. Αργότερα, το 2018, το ταξίδι του στους Δελφούς και η συνάντηση με το World Human Forum, την πρόεδρο Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και την καλλιτεχνική διευθύντρια του WHF Mυρτώ Βουνάτσου, υπήρξε καθοριστική. Μαζί, ιδρύουν το Canto Human Voice Festival – Rhodes, τη γιορτή του τραγουδιού και της ανθρώπινης φωνής στη Ρόδο, το οποίο υποστηρίζουν σπουδαίοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Αποτελεί τιμή για το Φεστιβάλ να έχει 1η Canto Ambassador, μία από τις γνωστότερες ελληνικές φωνές παγκοσμίως, την Νάνα Μούσχουρη».

Το πρώτο Canto Festival ανοίγει με μια έκθεση-αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, τη μεγάλη ντίβα του λυρικού τραγουδιού. Ακολουθούν θεματικές συναυλίες φωνητικής τέχνης, προβολές θεματικών ταινιών, μεταμεσονύκτια συναυλία- δρώμενο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και masterclasses για τη φωνή και την τέχνη του τραγουδιού αλλά και συμμετοχικοί διάλογοι με σημαντικούς ομιλητές από το χώρο της διανόησης, της επιστήμης και της τέχνης.

Eμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Canto είναι ο Ρόδιος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε τρεις άξονες: τις κατεξοχήν μουσικές συναυλίες, με έργα από ένα ευρύ φάσμα της φωνητικής μουσικής, το Canto School με εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια πάνω στη φωνή και την τέχνη του τραγουδιού και το Canto Dialogues μια πλατφόρμα διαλόγου με αφετηρία την φωνή για την σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τους άλλους και τη φύση.

Το φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη των συνδιοργανωτών, του υπουργείου Πολιτισμού – Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου μέσω του ΔΟΠΑΡ. Στρατηγικός Συνεργάτης το Προξενείο της Γαλλίας στη Ρόδο.

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Canto Human Voice Festival στην ιστοσελίδα www.cantofestival.art και στις σελίδες στα social media @cantofestival.art

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ