today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ο Κ.Μητσοτάκης πλασάρει ως δικά του, έργα του ΣΥΡΙΖΑ, λέει η Κουμουνδούρου…

«Το μόνο καινούργιο στοιχείο, πέρα από το όνομα, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που παρουσίασαν για την αυτοδιοίκηση ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Τ. Θεοδωρικάκος σε σχέση με τον «ΦιλόΔημο» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επιβολή της αδιαφάνειας”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «κατά τα άλλα, το χρηματοδοτικό σχήμα παραμένει το ίδιο με το πρόγραμμα Φιλόδημος». «Ίδια είναι και τα έργα. Κάποια, μάλιστα, εμφανίζονται ως «νέα» παρόλο που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι ο «Φιλόδημος» δεν είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση γι’ αυτό και προχώρησε στην εκπόνηση του «νέου» προγράμματος», ωστόσο, όπως αναφέρει «νέα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, απλούστατα, δεν υφίσταται. Αντίθετα, η μόνη εν ενεργεία σύμβαση είναι αυτή του δήθεν «ανεπαρκούς» προγράμματος «Φιλόδημος»».

Εξάλλου, «ακόμα πιο εξοργιστικό» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ότι η πλειονότητα των έργων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση ότι εντάσσει στο «φιλόδοξο» πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είχαν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» πριν από τουλάχιστον έναν χρόνο». Μάλιστα, συνεχίζει, «κάποια από αυτά έχουν ήδη δημοπρατηθεί ή ακόμα και ολοκληρωθεί, όπως το έργο της αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Σύρου».

«Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επιχειρεί να εκβιάσει τις αρχές της αυτοδιοίκησης και να παραπλανήσει τους πολίτες», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι «όσα χρήματα, όμως, κι αν δώσει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ προκειμένου να αναπαράγουν τα non paper που διανέμει το Μέγαρο Μαξίμου, οι φορείς της αυτοδιοίκησης και οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος στήριξε ουσιαστικά την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και ποιος προχώρησε την υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής που είχαν παραμείνει στάσιμα για δεκαετίες».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη, «στην επόμενη βόλτα του στα ελληνικά νησιά, να επισκεφθεί το έργο αφαλάτωσης της ΔΕΥΑ Σύρου». «Ίσως τότε να αναθεωρήσει την γνωστή παλαιοκομματική τακτική του να πλασάρει ως δικά του, έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ