today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ιρανός ΥΠΕΞ: “Εξαρτήματα” του Τραμπ και του Νετανιάχου η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν επέκρινε σήμερα απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συνεργάζεται με το όργανό αυτό του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Ενώ το Ιράν έχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας με την ΙΑΕΑ, η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο των Κυβερνητών αποτελεί ένα εντελώς μη εποικοδομητικό και απογοητευτικό βήμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί, σε ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο των Κυβερνητών της ΙΑΕΑ, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι 35 χωρών, κάλεσε το Ιράν με την απόφασή του νωρίτερα σήμερα να σταματήσει να αρνείται την πρόσβαση της διεθνούς υπηρεσίας σε δύο ύποπτες πρώην εγκαταστάσεις και να συνεργαστεί πλήρως μαζί του, δήλωσαν διπλωμάτες που μετείχαν στη συνεδρίαση αυτή.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε σήμερα τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία ότι εξυπηρετούν τους εχθρούς του Ιράν, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, συντάσσοντας μια απόφαση για το πυρηνικό πρόγραμμα κατά της Τεχεράνης.

“Πίσω από την πρόσοψη, οι Ε3 είναι εξαρτήματα του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και (του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου και δεν είναι σε θέση να νουθετούν το Ιράν”, έγραψε ο Ζαρίφ στο Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ