today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

«Εξάρες» με αντισηπτικό και «πόρτες» στην …ύπαιθρο

«Ρίξε μια ζαριά καλή…» λέει το γνωστό τραγούδι, αλλά στην εποχή μετά τον κορονοϊό, ακόμη και η …ζαριά χρειάζεται το αντισηπτικό της, ιδίως όταν αφορά στο αγωνιστικό τάβλι. Απαραίτητο «αξεσουάρ», λοιπόν, στα αγωνιστικά τραπέζια, πλάι στο ταμπλό με τα πούλια και τα ζάρια, είναι πλέον το αντισηπτικό, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας γα τη μη διασπορά του κορονοϊού, όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιας ομοσπονδίας αγωνιστικού τάβλι Μιχάλης Προυκάκης.

Το αγωνιστικό τάβλι μπήκε σε τροχιά επανεκκίνησης και ο κ. Προυκάκης εξήγησε το νέο πλαίσιο, μέσα στο οποίο δίνονται οι «μάχες» μεταξύ των παικτών. «Οι περισσότεροι αγώνες γίνονται σε φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προτιμάμε τους εξωτερικούς χώρους. Φυσικά υπάρχει αντισηπτικό δίπλα από κάθε τραπεζάκι και απαγορεύονται οι θεατές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Όποιος από τους δυο αντιπάλους χρησιμοποιήσει τα χέρια του σε κάτι εκτός από το τάβλι -πχ αν αγγίξει το κινητό του- θα πρέπει να κάνει αμέσως απολύμανση», ανέφερε ο κ. Προυκάκης, ο οποίος – μεταξύ άλλων- έχει κατακτήσει τον τίτλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο ατομικό Speed Gammon (αγωνιστικό τάβλι με εξαιρετικά περιορισμένο χρόνο σκέψης). «Είναι προφανές ότι τα ζάρια και τα πούλια που τα είχε πιάσει ο αντίπαλος θα τα ακουμπήσεις κι εσύ, αλλά είναι σαφές πως στο τέλος του παιχνιδιού, όπως και στα διαλείμματα, η χρήση του αντισηπτικού είναι απαραίτητη», εξήγησε.

Την περίοδο του εγκλεισμού, οι λάτρεις του δημοφιλούς παιχνιδιού αλλά και αγωνίσματος είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαδικτυακούς αγώνες. Έλειπε βέβαια ο ήχος πάνω στο ξύλινο τάβλι αλλά διατηρήθηκαν σε …φόρμα οι συμμετέχοντες. «Χάνει τη γοητεία του χωρίς τον γνωστό ήχο, αλλά μένεις σε εγρήγορση, κάνεις προπόνηση στο σπίτι σου, παίζοντας με κάποιον που βρίσκεται π.χ. στο Περού την ίδια στιγμή, κι έτσι δεν έχεις πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προυκάκης, επισημαίνοντας πως γίνονται και διαδικτυακά αγώνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ