today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δ.Μιχαηλίδου: Στόχος μας η ανεξάρτητη διαβίωση όλων των συμπολιτών μας με αναπηρία

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία επισκέφτηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να παραστεί στην έναρξη λειτουργίας της σύγχρονης άτυπης μονάδας καλλιέργειας και παραγωγής αρωματικών βιολογικών φυτών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «η σύγχρονη άτυπη μονάδα καλλιέργειας και παραγωγής αρωματικών βιολογικών φυτών στο ΚΕΑ/ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας KORRES Φυσικά Προϊόντα ως μέρος του δικτύου συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές και κοινωνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η δυνατότητα απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία θεωρείται κύριος παράγοντας κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποτελεί ισότιμο ανθρώπινο δικαίωμα».

Η υφυπουργός Εργασίας ξεναγήθηκε στους χώρους από τον πρόεδρο του ΚΕΑ/ΑΜΕΑ Νικόλαο Λιανό και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

«Στόχος μας είναι πάντα η ανεξάρτητη διαβίωση όλων των συμπολιτών μας με αναπηρία. Επιδιώκουμε και διαμορφώνουμε ισότιμη πρόσβαση τόσο στην εκπαίδευση, όσο και στην απασχόληση, ώστε να αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά συμμετοχής τους στην ελληνική αγορά εργασίας. Τα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και αποκατάστασης σαν αυτό που παρακολούθησα σήμερα, βρίσκονται σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι η απασχόληση, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση-κατάρτιση, αποτελούν τους κύριους μοχλούς κοινωνικής ενσωμάτωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ