today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Συνάντηση Μ.Βαρβιτσιώτη με τον πρεσβευτή της Γερμανίας

Οι προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον πρεσβευτή της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ Ερνστ Ράιχελ (Ernst Reichel).

Αναλυτικότερα, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Γερμανός πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη σχετικά με τις προτεραιότητες της επερχόμενης γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινά την 1η Ιουλίου.

Επίσης, κατά τη συζήτηση ετέθησαν ζητήματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, επικεντρώθηκαν στον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανταποκριθεί πλήρως στις προσδοκίες των πολιτών της στην αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία. Είναι θέμα αξιοπιστίας και σιγουριάς», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο Πακέτο Ανάκαμψης που πρόκειται να υιοθετηθεί. Τόνισε ακόμη, όπως γνωστοποιείται, πως πρέπει να υπάρξει μια δημιουργική και ευέλικτη προσέγγιση ως προς την αξιοποίηση των κονδυλίων, με στόχο τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Αναφορά έγινε, επίσης, όπως ανακοινώνεται, και στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Τέλος, γίνεται γνωστό πως ο κ. Βαρβιτσιώτης αποδέχθηκε πρόταση να λάβει μέρος στην τελετή που οργανώνει η Γερμανική Πρεσβεία για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Γερμανία, την 1η Ιουλίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ