today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Προχωρά η επεξεργασία του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη) θα γίνει η συνάντηση της ομάδας εργασίας υφυπουργείου Αθλητισμού-Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αντικείμενο τις διατάξεις του υπό κατάρτιση αθλητικού νομοσχεδίου. Όπως συμφωνήθηκε στην προ ημερών σύσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη με αντιπροσωπεία της ΕΟΕ, οι δύο πλευρές θα επεξεργαστούν από κοινού κάποιες διατάξεις που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο, το οποίο θα ρυθμίζει θέματα που άπτονται των εκλογικών διαδικασιών στις αθλητικές ομοσπονδίες. Από πλευράς ΕΟΕ, αναμένεται να παραστούν ο α΄ αντιπρόεδρος, Στέλιος Αγγελούδης, ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης, και το μέλος της ολομέλειας, Μανώλης Κατσιαδάκης.

Εκτός της ρύθμισης για το χρόνο διεξαγωγής των προσεχών αρχαιρεσιών (στα τέλη του 2020, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Λευτέρης Αυγενάκης), το νομοσχέδιο αναμένεται να τροποποιεί αρκετές διατάξεις που αφορούν τις εκλογικές διαδικασίες, όπως και σχετικά με τα σωματεία που θα έχουν δικαίωμα ψήφου (το οποίο το υφυπουργείο θέλει να συνδεθεί με την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα επανεξεταστούν κάποια από τα κωλύματα του αθλητικού νόμου για υποψηφίους των διοικήσεων των ομοσπονδιών. Είναι δεδομένη και εκπεφρασμένη η επιθυμία του υφυπουργείου Αθλητισμού να εμπλακούν παλιοί πρωταθλητές στα διοικητικά δρώμενα, όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση «ισοπέδωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ