today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Κ.Βελόπουλος: Γινόμαστε αποθήκη ψυχών

Με αναφορά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Ισραήλ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επικύρωσης της συμφωνίας για την λειτουργία  του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO ) στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης υποστήριξε, πως ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι, «πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη και θα εφαρμόζουμε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Και τώρα στο Αιγαίο θα ενεργήσουμε όπως και με την συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ στο Ιόνιο».

«Αυτό εγώ το ερμηνεύω ως ότι θα αφήσουμε κενά, όπως αφήσαμε για την επήρεια των Διαπόντιων Νήσων και των Στροφάδων. Και αυτό είναι ένα εγκληματικό λάθος, το οποίο προκαταλαμβάνει την εξέλιξη που έρχεται», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε. «Δεν μιλάμε για σύμπτωση αλλά για «σύμπτωμα» προδιαγεγραμμένου εθνικού εγκλήματος που έρχεται. Δυστυχώς πάμε τα εθνικά θέματα στα βράχια».

Αναφερόμενος στην συμφωνία για την λειτουργία του γραφείου τη EASO στην χώρα μας, ο κ. Βελόπουλος είπε πως «οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τα σύνορά τους με εμάς και εμείς γινόμαστε αποθήκη ψυχών, μαζεύουμε εδώ ανθρώπους αναξιοπαθούντες, άτυχους που δυστυχώς ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί υστερόβουλοι».

«Τι λέει η Ευρώπη;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και συνέχισε. «Λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα υποδοχής αλλά εν τω μεταξύ δεν μας βοηθά πραγματικά με στρατό και αστυνομία για την φύλαξη των συνόρων. Δεν έχει επιβάλει ποινές στην Τουρκία για την παραβίαση της συμφωνίας του 2016, αντίθετα της δίνει χρήματα, συζητά με το βάρβαρο καθεστώς του Ερντογάν που είναι σφαγέας ανθρώπων και χρηματοδοτεί με κονδύλια τις ΜΚΟ που -όχι όλες αλλά πολλές εξ αυτών- είναι δουλεμπορικές. Αυτό λοιπόν δεν είναι Ευρώπη. Είναι μια Γερμανική Ευρώπη. Η Ευρώπη για να γίνει Ευρώπη πραγματική χρειάζεται νόμους και κανόνες», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε «προνόμια και ασυλία των μελών της Επιτροπής», τα οποία όπως είπε, προβλέπει το σχέδιο νόμου. «Ποια είναι αυτή η επιτροπή; Τι είδους επιτροπή είναι αυτή; Εσείς την ορίζετε. Τι είναι ο κοτζάμπασης του χωριού; Μήπως είναι σαν αυτό που έλεγε πριν από χρόνια η κ. Μπενάκη ότι θα δώσουμε τα κλειδιά του κράτους σε διάφορους οργανισμούς; Τότε που τα έλεγε και τα κοροϊδεύατε και τα διαψεύδατε;» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να εμποδίσει «την απαξίωση της εταιρείας», που γίνεται, όπως είπε, «από τα τρολ». «Γιατί εδώ έχουμε από πίσω μια off shore εταιρεία που συζητά με την κυβέρνηση για την πώληση της ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα για του λόγου το αληθές, η εταιρεία αυτή είναι η Global Special Opportunities με έδρα της Μπαχάμες και μάλιστα βρίσκεται και στα Panama Papers», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έργων στο κέντρο των Αθηνών. «Κάνετε εγκλήματα. Άλλο ένα είναι αυτό με τον «μεγάλο περίπατο». Αυτό δεν είναι μεγάλος περίπατος είναι μεγάλος γολγοθάς της Ελλάδος. Το έκανε η Γερμανία στο Όστενμπουργκ, μία πόλη 200.000 κατοίκων, αλλά προηγουμένως, το σχεδίασαν, έβαλαν πινακίδες, ενημέρωσαν, εκπαίδευσαν τους οδηγούς των ΜΜΜ, έδωσαν αποζημιώσεις στους καταστηματάρχες και τις επιχειρήσεις για 1,5 χρόνο για την ζημιά που θα υφίσταντο. Εσείς τι κάνατε από όλα αυτά;», διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ