today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Euroleague: Μη ανεκτή η δυσφήμιση από Γιαννακόπουλο

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τις δέκα ομάδες μετόχους της, ως απάντηση στις δύο επιστολές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τις οποίες πρώτα αιτήθηκε το συναινετικό διαζύγιο και εν συνεχεία απαίτησε την καταβολή των οφειλομένων προς την ΚΑΕ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, οι δέκα ομάδες μέτοχοι ανέφεραν πως επιθυμία τους είναι να παραμείνει στη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός, αλλά «οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές και αβάσιμες δυσφημίσεις του κ. Γιαννακόπουλου δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι σύλλογοι θα αναλάβουν οποιαδήποτε δράση κρίνουν αναγκαία για να προστατέψουν τη φήμη και την ακεραιότητα των συλλογικών και ατομικών ιδιοκτησιών τους, και για να διασφαλίσουν ότι ο σύλλογος συμμορφώνεται πλήρως με κάθε υποχρέωση που έχει δεσμευτεί ως μέλος του ομίλου».

Αναλυτικά, οι Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενερμπαχτσέ, Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους:

«Προς διαφώτιση μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις από τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, οι δέκα ομάδες μέτοχοι επιθυμούν να εκφράσουν τα ακόλουθα:

1. Και οι 10 ομάδες, καμίας εξαιρουμένης, πίστεψαν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και και συνεχίζουν να πιστεύουν σε αυτό.

2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, έχοντας φέρει επιτυχίες χάρη σε αυτήν την ενότητα.

3. Η θετική εξέλιξη της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία δεκαετία, έχει δυναμώσει αυτήν την άποψη και την αποφασιστικότητα του γκρουπ να συνεχίζει να “χτίζει” πάνω στην επιτυχία του και να οδηγήσει το τη Euroleague Basketball στο επόμενο επίπεδο. Αυτή η ανάπτυξη έχει υπάρξει εξαιρετική όσον αφορά στην πρόσβαση, επίγνωση και δημοφιλία της Euroleague, αλλά και όσον αφορά στα οικονομικά που την περιβάλλουν. Ως εκ τούτου, η Euroleague έχει προσελκύσει πολλούς επιχειρηματικούς εταίρους στο “οικοσύστημά” της, οι οποίοι βλέπουν την Euroleague ως το τέλειο εργαλείο για να αυξήσουν την ανάπτυξη των οργανισμών τους.

4. Από το 2000 οι ομάδες μέτοχοι της Euroleague έχουν καθιερώσει τα υψηλότερα πρότυπα ακεραιότητας. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικές, κανονιστικές, πειθαρχικές και λειτουργικές πτυχές, καθώς και πτυχές διαφάνειας για να αναφέρουμε μόνο εκείνες που έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση. Τέτοια πρότυπα διακυβέρνησης μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων αθλητικών διοργανώσεων στον κόσμο.

5. Η Euroleague, σύμφωνα με κάθε προβολή και ανάλυση, συνεχίζει να απολαμβάνει τεράστιες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη. Οι ομάδες παραμένουν απολύτως αποφασισμένες να συνεχίσουν να κάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό διασυλλογικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να προσφέρουν την υψηλότατης ποιότητας διοργάνωση στην ήπειρο σε ένα ολοένα και αυξανόμενο φίλαθλο κοινό.

6. Όλες οι ομάδες εκφράζουν τη σφοδρή επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο μονοπάτι της Euroleague επειδή ο σύλλογος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επί 19 χρόνια. Παρ΄ όλα αυτά, οι επαναλαμβανόμενες σοβαρές και αβάσιμες δυσφημίσεις του κ. Γιαννακόπουλου δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι σύλλογοι θα αναλάβουν οποιαδήποτε δράση κρίνουν αναγκαία για να προστατέψουν τη φήμη και την ακεραιότητα των συλλογικών και ατομικών ιδιοκτησιών τους, και για να διασφαλίσουν ότι ο σύλλογος συμμορφώνεται πλήρως με κάθε υποχρέωση που έχει δεσμευτεί ως μέλος του ομίλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ