today-is-a-good-day
19 C
Athens

Υποστηρίζει την «ενδυνάμωση» της ψήφου των μαύρων ο Λεμπρόν

O Λεμπρόν Τζέιμς πήρε μία σπουδαία πρωτοβουλία, δημιουργώντας μια ομάδα επιρροής, γεμάτη από διάσημους Αφροαμερικανούς, προκειμένου να αποτρέψει την προσπάθεια καταστολής της ψήφου των έγχρωμων συμπολιτών του. Η ομάδα ονομάζεται «More Than a Vote», κατά αντιστοιχία του προσωπικού του μότο «More Than an Athlete».

«Αισθανόμαστε ότι ακουγόμαστε περισσότερο και αυτή είναι η στιγμή για εμάς να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά» δήλωσε ο Τζέιμς στους «New York Times». Στο εν λόγω κίνημα θα συμμετάσχει και ο Τρέι Γιανγκ των Ατλάντα Χοκς αλλά και ο διάσημος κωμικός και μεγάλος φαν του ΝΒΑ, Κέβιν Χάρτ.

Η απάθεια, οι διαδικτυακές εκστρατείες παραπληροφόρησης και οι προσπάθειες περιορισμού των δικαιωμάτων ψήφου, θεωρήθηκαν υπεύθυνες για τη χαμηλή συμμετοχή των μαύρων στις εκλογές του 2016.

Τώρα η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη, μιας και η πανδημία του κορωνοϊού, που βρίσκεται σε έξαρση, μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τη συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία 3ης Νοεμβρίου , μιας και θα υπάρχει ο κίνδυνος του συνωστιμού.

Πηγή: Basketa.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ