today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ.Πάλμερ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα για κατασκευή νέων αγωγών

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, μιλώντας στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την κρίση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του φόρουμ, ο κ. Πάλμερ ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ δεν εγκαταλείπουν την Ανατολική Μεσόγειο και ότι θέλουν να συνεχίσουν να ασκούν επιρροή στην περιοχή και να χτίζουν σοβαρές και σταθερές συμμαχίες.

Σημειώνεται ακόμα στην ίδια ανακοίνωση, πως ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης, πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή νέων αγωγών. Η αγορά θα καθορίσει το μέλλον της ενεργειακής σκακιέρας, είπε και εξήγησε πως μέχρι τώρα κυριαρχούσε η Ρωσία, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. «Θέλουμε να μην εξαρτώνται πια οι χώρες από τη Ρωσία και το φυσικό της αέριο, θέλουμε να ανοίξουμε εναλλακτικούς ενεργειακούς δρόμους» τόνισε ο κ. Πάλμερ.

Επισημαίνεται ακόμα, πως ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και κάλεσε Άγκυρα και Αθήνα να κρατήσουν τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς, για να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο που μπορεί εύκολα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Κάλεσε ακόμα την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ